Евтини самолетни билети

Вероятно всеки от нас понякога се е замислял, че не всичко му върви по вода.

Често се случва, под влиянието на така силния интернет и неговите любими обитатели – инфлуенсърите, да оставаме с впечатлението, че хората получават това, което искат, само с едно щракване на пръстите.

Хващаме се да „завиждаме“ на съседа с новата кола, да се питаме защо ние не сме получили дълго чаканото повишение… Всъщност съдбата ни дава някои прости обяснения защо нашите желания не се сбъдват и малко полезни съвети как да подобрим мечтаенето си.


1. Прекалено често казваш „не“

Когато мечтаете или си пожелавате нещо, трябва да забравите за частицата „не“. Вашата нагласа ще бъде грешна, ако си повтаряте „мечтая си да НЕ съм без пари“. По-добре за съдбата ще звучи „пожелавам си да съм богат(а)“. Вселената ще ни чуе, когато сме уверени и позитивни.

2. Пожелаваш си неща, изцяло свързани с други хора

Става ли въпрос за сбъдване на желания, не е правилно те да гласят „искам човекът Х да ме забележи“. Съдбата няма да ви се усмихне, защото вие желаете нещо, вместо друг човек. Не сте запознати с неговото емоционално израстване, той може да бъде на съвсем различен етап от вас по пътя на живота. Така отправено желанието дори ще му навреди, затова винаги мечтайте само за себе си. Правилната нагласа е „искам човекът до мен, който и да е той, да бъде…“

3. Страх те е

Нездравословно е постоянно да се живее предпазливо. Възможно е да не сте от екстремните личности – да обичате рутината си, да нямате нужда да избягате от ежедневието. Обаче, ако постоянно изпитвате несигурност в своите убеждения, желанията ви няма как да се сбъдват. Спрете да се страхувате от промяната и бъдете малко по-гъвкави.

4. Обсебваш се по желанията си

Хубаво е човек да знае какво иска. Още по-хубаво е да го иска силно и да работи, за да го постигне. Но всяко нещо си има така наречената „златна среда“. Трябва да поставяте граница на желанията си. Не може да мислите, че искате нещо 24/7 и да бъдете обсебени от това.


5. Нямаш търпение

Стара приказка гласи: „Хубавите неща стават бавно“. Защо тогава си мислите, че професията на живота ви ще бъде поднесена на тепсия? Научете се да се отнасяте сериозно и спокойно, без да бъдете припрени и нетърпеливи.

6. Постоянно сменяш решенията си

Как да се сбъдне дадено желание, ако след две седмици то ще е забравено и заменено с друго? Постоянство се изисква дори в мечтите ни.

10 причини желанията ви да не се сбъдват

7. Не знаеш как да мечтаеш

Е, затова завършваме университети. Отдели малко време за себе си. Претегли приоритетите си. Никога не е късно да обогатиш знанията си, било то с посещение на музей, галерия, дори театър или балет. Прочети книгата, която отлагаш от толкова месеци. Не спирай да се учиш.

8. Не си готов за съдбата си

Има голяма вероятност да не сме израснали достатъчно за това, за което ни подготвя животът. Кармата ни знае точния момент да поднасяне на подходящите възнаграждения. Както се казва: „всичко с времето си“. Затова не се отказвайте от мечтите си, ако те дълго време не се осъществяват, а потърсете причината в себе си. Възможно е да не сте готови за тях.


9. Липсва ти връзката с реалността

Постижими мечти и желания са, например, пътуванията, професиите и реализацията ни. Но не може да надхвърляме собствените си възможности само защото сме алчни и завистливи. Ако живееш на село, гледаш животни, продаваш собствено производство продукти и изведнъж мечтата ти е да станеш директор на банка в столицата, звучи малко нереалистично. Разбира се, няма невъзможни неща. И все пак Вселената ще откликне най-бързо, когато има връзка с реалното.

10. Не влагаш визуализация освен мисли

Една от най-важните стъпки на манифестацията и мечтаенето е да умеем да визуализираме всичко, за което мислим. Ако нямате богато въображение и ви е трудно да си представяте, от полза ще ви бъде така наречената „дъска на желанията“. На коркова дъска принтирайте и залепете снимки и картинки, свързани с вашите мечти. Може да съдържа и бележки с позитивни думи, насочени към Вселената. Окачате я на видно място във вашия дом и просто се любувате на собствения си шедьовър.

Имате пълната свобода да мечтаете, въпросът е да бъде по правилния начин. Не забравяйте, че не може да пожелавате на някого лошо, дори и това да е най-големият ви враг. Вселената помни и ще ви го върне. Не рискувайте с негативните мисли. Радвайте се на живота, дерзайте на пълни обороти и рано или късно това, което ни е отредено, ще ни намери, стига да го желаем с вяра, надежда и любов!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.