Отиваме на купон, прибираме се призори. Работим до посред нощ, гледаме сериали до 3 часа сутринта и накрая проспиваме деня си.

Събуждаме се неориентирани и кисели, защото вече е станало обяд, а не сме свършили нищо от това, което сме планували.

Да ставаш рано е изкуство, позволете ни да ви покажем защо. Ето 10 причини защо е полезно да се събуждаме рано сутрин.


1. Насладата от посрещането на новия ден

Събуждаме се сутрин, вдишваме и издишаме… Цели 24 часа са пред нас. Голяма причина за благодарност, въпреки че много не го осъзнават. Така че когато сутринта отворите очи, бъдете щастливи, че сте получили шанса да се насладите на новия ден.

2. Силен старт

Когато започваш ежедневието си в нормален час, определено вече си в групата на печелившите. По този начин не само че ти се чувстваш по-подреден, но и някак ти се струва, че имаш време да свършиш всички задачи. И това, ако не е силен старт с подобаващ, водещ до силен завършек на деня…


3. Докато сме на темата за времето…

Ранното ставане наистина може да ти спечели бонус минути, които да ти влязат в употреба в поредното забързано ежедневие. Това пък ни води до причина номер 4…

4. План на задачите за днес

Събуждаш се, правиш си кафе на спокойствие и сядаш заедно с планера да си подредиш деня… и мислите. Няма нужда да бързаш, защото с решението да станеш с 2 часа по-рано, си спечелил тежката война за безвремие.

10 причини защо е полезно да се събуждаме рано сутрин

5. Закуската

Изведнъж се оказва, че благодарение на силната ти воля да не се излежаваш още 30 минути в леглото, вече имаш време и за закуска, която впрочем казват, че е най-важното хранене за деня. То било хубаво да отиваш сит на работа и да не ти стърже стомаха от изпитото кафе на гладно.

6. Спорт

Бум, още едно предимство от ранното събуждане. Можеш да отидеш до фитнеса, да излезеш да потичаш, да разпънеш килимчето за йога на пода във вас или просто да направиш няколко серии с тубите от минерална вода и после спокойно да се кефиш на себе си в огледалото.


7. Продуктивност

Много хора се чувстват по-дейни рано сутрин, отколкото през друго време на деня. Разбира се, това не е златно правило за всички, но ако вие сте от тях, то тогава не пропилявайте сутрините си в спане, след като можете да бъдете полезни на самите вас.

8. Придвижването

Всички мразим досадния трафик! И да той е засилен в 8.00 ч., но не и 20 минути по-рано. Ето още един бонус, който ранното ставане или минус 30 минути мирисане на възглавницата може да ви донесе – по-малко нерви с по-бързо стигане до работното място.

9. Навреме за срещата

Стигате навреме, изглеждате добре, защото не се е налагало отново да бързате и да облечете блузата си наобратно и на всичкото отгоре правите добро впечатление с точността си. И всичко това само със събуждане в адекватен час сутринта…

10. Изгревът

Клише, но прекрасно. Изгревът и залезът са едни от най-прекрасните моменти, които природата ни е подарила и ние имаме възможността да им се насладим. Нека не ги пропускаме заради олигавената възглавница и падналия от въртене на пода чаршаф.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.