Когато говорим за изневяра, обикновено имаме предвид мъжете. Просто сме свикнали с мнението, че заради своята сексуалност, желанието винаги да впечатляват жените и да се доказват, мъжете са тези, които прегрешават. От жените подобно поведение е неочаквано и неприемливо. Но дали е така?

Проучване на социални психолози установява, че близо 60% от жените по света не изключват възможността да изневерят, при определени обстоятелства. Фактът е, че изневярата предполага наличието на криза в отношенията и може да доведе до пълното им разрушаване.

Каква е разликата в подбудите между мъжката и женската изневяра? Може ли да има различни причини за прелюбодеяние? След като ви започнахме с 10-те най-чести причини за мъжката изневяра, ето кои са ситуациите, които могат да накарат и една жена да кръшне от правия път.


1. Чести раздели

10 причини за женската изневяра

Може би изглежда малко странно, но честите раздели са една от основните причини за женската изневяра. Това обикновено се случва, когато мъжът напрактика не си е у дома – заради продължителни командировки, оставане до късно в офиса или чести уикенди за риба с приятелите.

Нормално е празното легло да напомня на една жена колко е самотна всъщност. Като добавим и обостреното усещане за бързо отминаващия си живот, не се изненадвайте, ако половинката ви реши да се почувства отново желана в чужди обятия.

2. Недостатъчна близост

10 причини за женската изневяра

Отстрани всичко може да изглежда перфектно – тя има скъпа кола, голям апартамент, красиви дрехи. Но под целия този блясък е възможно да се крие липсата на нещо изключително важно – близостта с любимия.

Тук дори не става въпрос за секс, а за онези мигове на внимание, които са толкова важни за жената – нежни докосвания, милувки, романтични мигове заедно. За повечето жени такава близост е просто необходима и когато те са лишени от нея, е нормално да започнат да я търсят другаде.

3. Емоционална отдалеченост

10 причини за женската изневяра

Известен факт е, че жените са емоционални създания. Ето защо за тях е важна не само физическата близост, но и пълната емоционална подкрепа. Ако една жена усети, че нейният мъж постепенно се отдалечава от нея, тя ще възприеме това като истинска заплаха за бъдещите им отношения.

Подобно развитие на връзката трудно може да се определи като изневяра, но в отчаян опит да продължи напред, е възможно една жена да потърси емоционална удовлетвореност другаде.


4. Отмъщение

10 причини за женската изневяра

Може да се каже, че когато една жена е наранена от предателството на любимия човек, изневярата ѝ помага да възвърне душевния си покой. След като тя изневери и половинката ѝ ще страда, че дори повече.

С подобно противодействие жената като че ли получава своя шанс за възмездие. Обаче! Дори да решите да отмъстите по подобен начин, вероятно няма да забравите обидата. Затова по-добре поговорете, обсъдете ситуацията, която ви е наранила, дори поискайте извинение.

5. Ниска самооценка

10 причини за женската изневяра

Ниското самочувствие може да окаже голямо влияние върху поведението на някои жени. Това обаче не означава непременно, че те ще изневерят на любимия си човек.

Ако съпругът е достатъчно интуитивен и наясно със страховете на жената си, той ще ѝ осигури нужното внимание, ще я дари с любовта си, така че тя да се увери в сигурността на връзката и никога да не изпита необходимост от измяна.

6. Желание да прекрати връзката

10 причини за женската изневяра

Много често, когато една жена иска да прекрати връзката си, от която е разочарована, тя изневерява. Понякога в съвместния живот има ситуации, в които и двамата партньори са наясно, че има криза в отношенията им, но никой не се осмелява да инициира раздялата.

Съпружеската измяна често се използва като повод за прекратяване на връзката. Не звучи много зряло, но ще се изненадата колко много хора го правят. Много по-полезно и за двамата би бил един сериозен разговор и обсъждане на проблемите. Дори след това да установите, че нямате бъдеще, поне ще се разделите с достойнство.

7. Кризата на средната възраст

10 причини за женската изневяра

Кризата на средната възраст не подминава никого и жените не са изключение. За разлика от мъжете обаче, те изпитват по-голямо безпокойство от настъпващата старост. Често, в опит да скрият страховете си от загубата на качества, които досега са ги карали да се чувстват привлекателни, те се решават да изневерят.

В чуждите прегръдки те копнеят да се почувстват отново млади, красиви и секси, както преди. Имайте предвид обаче, че подобно поведение може да доведе до раздяла с любимия човек, а за вас ще остане само надеждата, че ще успеете да изградите нови взаимоотношения с друг човек.


8. Парите

10 причини за женската изневяра

Приходите могат да окажат сериозно влияние върху отношенията между партньорите. Тривиално, но заради системно безпаричие, много жени стават раздразнителни и неудовлетворени от живота. Засилва се желанието да намерят изход от ситуацията. Един от възможните начини е в нова връзка със заможен господин, което да реши всичките финансови проблеми на жената.

9. Скука в леглото

10 причини за женската изневяра

С течение на времето сексът може да се превърне в скучен и монотонен акт – същите пози, същите звуци, същата обстановка, същият мъж. В такива ситуации много дами решават да потърсят на чуждо място малко интрига и нови вълнения в сексуалния си живот.

За да се избегне подобно развитие на отношенията бъдете експериментатори в леглото – сменяйте позите, обстановката, организирайте си ролеви игри. Не забравяйте, че изненадата действа изключително положително на женското либидо.

10. Чувството за недооцененост

10 причини за женската изневяра

На повечето дами обикновено се пада тежката отговорност по поддържането на дома – чистене, гладене, пране, готвене, грижа за децата, пазаруване, посрещане на гости и какво ли още не. С времето може да се появи усещането, че от съпруга, тя се е превърнала в обикновена прислужница.

Затова изкушението да се потърси романтиката извън дома не е изненадваща. За да не се стига до подобна ситуация, не е необходимо да напуснете работа, за да сте до жена си. Просто оценявайте и благодарете на съпругата си за всичко, което тя прави за вас.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.