Евтини самолетни билети

Не само нашите тела са засегнати от храната, която ядем и начина ни на живот, който водим. Трябва много да се съобразяваме и с кръвната си група. Да приятели, добре чухте.

Има четири типа кръвни групи 0, AB, A и B. Всяка от тях има свой набор от характеристики, които имат общо със загубата на тегло, определени болести и дори темпераментът ни.

Да знаете вашата кръвна група е от основно значение каква диета ще започнете, за да постигнете оптималното здравословно състояние на тялото си. Представяме ви 10 неща, които е добре да знаете за вашата кръвна група.


1. Кръвната ви група и диетата

10 неща, които е добре да знаете за кръвна си група

Някои храни съдържат в състава си бобови растения, които имат въглехидратен протеин, наречен лектин. Доказано е, че лектинът може да причини възпаление в организма, но въпреки това част от кръвните групи имат много силна реакция срещу него. Примери за това какво би могло да се случи са поява на умора, загуба на добро храносмилане и значително увеличаване на теглото. В телата ни протичат непрекъснати химични реакции и в зависимост от тях, това може да повлияе на храносмилането и килограмите ни. Опитайте някои от предложените храни според кръвната група. Тип 0 се справя най-добре с високо протеиновите храни като месото и рибата без да има нужда да си водят дневник. За тип А опитайте диета с много малко или почти никакво месо и заложете повече на зеленчуците. За кръвна група B е препоръчително червеното месо и трябва да избягват пилешкото, а за тип AB е добра морската храна и крехко месо.


2. Кръвните групи и болестите

Всяка кръвна група е различна по начина, по който формира антигените по повърхността на червените кръвни клетки. С тази разлика се проявява способността на всяка от групите да се бори с определени болести и податливостта на лоши условия и зарази. Знаейки кръвната си група, бихте могли да се подготвите предварително и да избягвате места и ситуации, които биха могли да навредят на здравето ви.

3. Кръвните групи и индивидуалността

10 неща, които е добре да знаете за кръвна си група

Знаете ли, че вашата индивидуалност има нещо общо с кръвната група? Може да се учудите на този факт. „Това наистина е така, тъй като нашата личност има много общо с генетиката и как сме отгледани“, споделят здравни експерти. И кръвната група може да определя индивидуалността ни. Като пример можем да дадем хората с кръвна група O. Те са по-отзивчиви, креативни, социални и уверени. Група А са спокойни, много артистични и на тях спокойно може да се доверите. Група B са много целеустремени, силни и независими личности. Хората от група AB са уверени, но и плахи, отговорни и обичат да се грижат много за другите.

4. Кръвната група и шансовете да забременеете

Има някои документирани доказателства, че жени с определена кръвна група имат по-добри шансове да забременеят спрямо останалите. Отчетено е, че жени с група AB произвеждат по-малко количество хормон, който помага при забременяването.


5. Кръвната група и нивото на стрес

10 неща, които е добре да знаете за кръвна си група

Знаете ли, че според типа на кръвната група може да имате повече или по-малко толеранс към стреса? Всъщност това е научно доказано. Като пример можем да дадем, че хората с група А генерират повече от хормона на среса, познат като кортизол, когато попаднат в стресова ситуация. Срещали ли сте някога човек, който може да откъсне главата на някого при най-малкия повод? Е, най-големи шансове това да се случи е при кръвна група О. Хората от тази група произвеждат значително повече адреналин и им отнема много повече време да се възстановят, след като са попаднали в стресова ситуация. Ако познавате някого от тази група, последното нещо, което бихте искали, е да го влудите. В противен случай рискувате да поемете нежелано дълго пътешествие.

6. Кръвните ви антигени са навсякъде

Кръвните ви антигени са навсякъде, а не само в кръвоносната система. Всъщност те са разпространени от вашия храносмилателен тракт – от устата до дебелото черво, през носните проходи и до белия дроб. Тъй като кръвните антигени са тясно свързани с кръвната група, това определя начина, по който реагираме на храната и може да се отрази различно според това, към което е податлива всяка от тях. Като примери могат да се дадат умора, главоболие и храносмилателни проблеми.

7. Издут корем и вашата кръвна група

10 неща, които е добре да знаете за кръвна си група

Някои хора няма нужда да се притесняват дали ще имат голям корем, защото кръвната им група може да гарантира, че това няма да стане проблем за тях. Ако вземем група А като пример, лесно усвояват въглехидратите в телата си, така че едва ли има за какво да се притесняват. Това обаче не е така при хора от група О, при които въглехидратите се разграждат значително по-бавно.


8. Бракът и кръвната група

Жизненоважно е да знаете кръвната си група преди да се ожените, тъй като някои от тях не могат да се смесват особено, когато сте решили да имате деца. Например групи А и B не е добре да бъдат смесвани. Друга причина, която трябва да се има предвид, е резус фактора (Rh). Тези от нас, които имат Rh+ и Rh–, не трябва да бъдат смесвани при такива ситуации. По тази причина в някои страни изискват кръвни изследвания на двойки, които искат да се венчаят. Ако това не е взето предвид, децата може да имат здравословни проблеми през целия си живот.

9. Физическите упражнения според кръвната група

10 неща, които е добре да знаете за кръвна си група

Има много източници в интернет, които предлагат диети и фитнес програми според кръвната група. За група А се препоръчват успокояващи упражнения като йога или медитация. От друга страна на група B се препоръчват и натоварващи упражнения.

10. Важно при спешни случаи

Винаги трябва да разполагате с информация за името си, телефонният номер на личния си лекар и кръвната си група. Причина за това е, че в случай на инцидент или сериозно нараняване, болниците трябва да разполагат с тези данни, ако се наложи преливане на кръв. Някои кръвни групи не могат да се смесват, защото са несъвместими. Разполагайки с такава информация, лечебните заведения биха могли да реагират бързо и при тежки ситуации дори да спасят живота ви.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.