Евтини самолетни билети

Ако сте пред дилема дали да си вземете куче, ние ще ви помогнем с решението. Ще ви запознаем с позитивите, но първо трябва да помислите дали ще имате възможност да гледате четирикракия си приятел.

Освен да го храните и да му слагате вода, трябва да имате достатъчно време да го разхождате поне по два пъти на ден.

Кучето трябва да изразходи насъбралата му се енергия и да извърши физиологическите си нужди. С времето ще приемете домашния си любимец като част от семейството и грижите за него ще се превърнат в естествена част от ежедневието ви.


1. Порода

Има толкова голямо разнообразие от породи кучета, че може да си изберете перфектната за вас. Ако живеете в апартамент, е по-добре да си вземете малко кученце, за да не измъчва в малкото пространство. Има и такива, които са по-мързеливи и нямат проблем да спят почти цял ден. Разполагате с двор? Още по-добре! Кучето ще може да тича и да си играе. И със сигурност ще бъде щастливо. Ако за вас породата не е от толкова важно значение, може да направите добро дело и да станете стопанин на куче от приют. Ще го обичате толкова, колкото и закупеното от зоомагазина.

10 причини да си вземем куче

2. Винаги се радват да ви видят

Няма нищо по-приятно от това да се прибирате от работа и някой да ви е чакал цял ден до вратата. Кучето започва да скача и се вълнува все едно не ви е виждало от седмици. Този момент може да оправи и най-лошия ден.

3. Лоялност

Лоялността е качество, присъщо за кучетата. Някои хора биха казали, че кучетата са лоялни само защото зависят от нас за храна и подслон. Но когато видите как кучетата реагират, когато хората и кучешките им приятели се връщат, след като ги няма от дълго време или когато изобщо не се връщат, знаете, че става въпрос за нещо повече от храна. Пуснете си филма “Хачико”, който е по реален случай, но ви предупреждаваме, че вероятно ще пролеете някоя сълза.

4. Здраве

Кучетата могат дори да ви предпазят от лошо здраве. Децата, които са родени в семейства с куче, имат по-нисък риск от развитие на астма и алергии.

10 причини да си вземем куче

5. Ставаме по-отговорни

Грижите за домашния ви любимец наподобяват на тези за едно истинско дете. Може да ви се спи някоя сутрин, но вие знаете, че трябва да станете от леглото и да обърнете внимание на кучето си. Понякога ще ви ядосва, като направи някоя беля, но няма как да останете сърдити на приятелчето си за дълго време.

6. Социалност

Ще видите как, като разхождате кучето си, постоянно ще се запознавате с нови хора. Любимецът ви ще си намира други четирикраки за игра, а вие ще си говорите със стопаните им. Възможно е и по този начин да срещнете любовта на живота си…

7. Малките неща

Когато виждате как кучето ви се вълнува за най-малките неща, с времето и вие ще започнете да оценявате повече света около себе си. Заети сме да мислим за проблемите си, всичко ни се струва черно и не виждаме колко прекрасен е животът. Любимците ни се радват, когато са хванали пръчката за пореден път и ни я носят с гордост. Как да не ви направи щастливи тази гледка?

10 причини да си вземем куче

8. Компания

Те наистина са най-добрите приятели на човека. Винаги са до вас, каквото и да правите, и никога няма да се почувствате сами. Всяка дейност ще ви е в пъти по-приятна в компанията на вашето куче. Освен това са изключително забавни и ще се смеете с часове.

9. Любов

Преминали сте през тежка раздяла и си мислите, че никой не ви обича? Помислете отново. За кучето съществувате само вие и то ви обича безусловно. Най-хубавото е, че ще чувствате тази обич всеки ден и ще отвръщате със същата.

10. Моменти

Най-хубавите ви моменти ще бъдат с кучето ви и вашето семейство, или приятели. Снимайте клипчета от пристигането на кучето в дома, когато е бебе, когато изпълнява дълго учените команди, дори когато прави бели, защото след време това ще са най-милите ви спомени. Кучето присъства в живота ни за няколко години, но ние за него сме целият му живот.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.