Всички филми носят у себе си послание, което успява да достигне до нас по един или друг начин, но безспорно драматичните истории въздействат по-силно върху емоциите ни.

Долуизброените филми са за всички, които обичат да се оставят на прожекциите да преобръщат чувствата им и да бъдат част от случващото се на екрана.

1. Бенджи
2018 година


Последната до момента версия на „Бенджи“ отново ни показва смелостта на едно куче, което след като е приютено в новия си дом, не спира да показва лоялността си към своето семейство, независимо всички опасности около тях.

2. Лунна светлина
2017 година

На показ е една различна от нашите представи мъжественост, която се откроява в няколко аспекта – в детството, юношеството и напреднала възраст на героя, който се бори да запази себе си въпреки всички трудности, с които се сблъсква.

3. Лъв: Стъпки към дома
2016 година

Сару е на 5-годишна възраст, когато се изгубва и от тогава животът му се превръща в постоянно търсене и бягане. След двадесет години, той е уверен, че ще намери семейството си и тръгва на последното си пътешествие.


4. Стая
2015 година

Една стая е цялата реалност за Джак, който е научен да вярва, че не съществува нищо извън нея. Той живее с майка си там, която иска да го предпази на всяка цена, дори по този начин да го принуди да живее като затворник. Любопитството на Джак обаче расте с всеки изминал ден и той скоро ще се сблъска със света извън стаята.

5. Камшичен удар
2014 година

Млад барабанист, новоприет в музикална консерватория, попада под ръководството на строг диригент, който прилага голям психически натиск върху студентите, като по този начин иска да извади гениалния музикант у тях.

6. Капитан Филипс
2013 година

Товарният кораб на капитан Филипс е атакуван от въоръжени пирати, които успяват да го вземат за заложник, но скоро и двете страни попадат в ръцете на сили, които са далеч от техният контрол.

7. Клетниците
2012 година


Жан Валжан живее с чужда самоличност години наред, като през това време успява да създаде и своя фабрика. Там, той преплита пътя си с една от неговите работнички, която в последствие губи живота си и той приема дъщеря ѝ като собствена.


8. Бойна кръв
2011 година

Двама братя, разделени още в тийнейджърските си години, се събират отново, но този път на ринга. Единият се бори за семейството си, другият за своята родината, а сблъсъкът им ги оставя неподготвени, дори след дългите подготовки.

9. Не ме забравяй
2010 година

Драматичната история ни разкрива живота на двама души, които носят голямо тегло, а именно загубата на свои близки. В самотата си, те намират утеха и разбирателство един в друг, а с това и ни доказват, че любовта е в основата на всичко.

10. Хачико: Историята на едно куче
2009 година

Трогателната история за навиците на едно куче, които не се променят дори и след загубата на своя стопанин. То ни показва силната си връзка и преданост към него, като същевременно оставя трайна следа у всеки един зрител.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *