Казват, че родителите на близнаци са се появили на бял свят под щастлива звезда и могат да бъдат наречени двойно благословени – с два пъти повече усмивки, с два пъти повече любов, с два пъти повече прегръдки… Лошото обаче е, че като бонус към всичко това мама и татко получават и двойно повече грижи, двойно количество бебешки плач и разбира се, двойно по-големи разходи.

Всъщност, каквото и да си говорим, единствено хората, минали по този път могат да опишат емоциите, чувствата, проблемите и трудностите на това да бъдеш родител на двойка или тройка близнаци и да ги отглеждаш, ако не цял живот, то поне до техния 18-я и рожден ден.

Не малко са близнаците сред известните личности. На прима виста всеки може да се сети за култовите родни звезди от 80-те години Братя Аргирови. Днес Светослав е щастливо женен в Норвегия, а Благовест предпочете да се завърне у нас.


Тук е мястото да споменем и сладките Мери Кейт и Ашли Олсен, които и до ден днешен спокойно могат да претендират, че са най-известните близначки в историята на киното. Те получават първата си роля именно благодарение на факта, че са абсолютно еднакви на външен вид, а стартът на звездната им кариера е в сериала „Пълна къща“. Така и никой не разбира, че бебетата всъщност са две. Днес Мери и Ашли са богати, известни и красиви.

Малко хора знаят, че Джъстин Тимбърлейк и Елвис Пресли също са имали близнаци. И двамата обаче са оцелели на бял свят само няколко минути. А представяте ли си какво щеше да е, ако бяха оживели и също бяха тръгнали по пътя на звездните си братя – двойно количество Джъстин и двама Крале на рока. Нямаше ли да е страхотно? В този ред на мисли днес подредихме за вас някои от най-известните личности, които се радват на брат или сестра близнак. А двойките не са една и две… Ето 10 от най-популярните близнаци у нас и по света.

1. Жизел и Патриша Бюндхен

Близначката на прочутия топмодел – Патриша, е по-малка с пет минути и любопитното е, че също се опитваше да пробие в света на модата. Самата Жизел и до ден днешен определя сестра си като „по-красивата половинка“, тя обаче реши да приеме съдбата си и се отдаде на кариера в PR-а.

2. Aарън и Ейнджъл Картър

Опитите на по-малкия брат на Ник от Backstreet Boys да достигне популярността на батко си, не са от вчера, но и днес не може да се похвали, че е изпълнил задачата, въпреки че издава първия си албум едва деветгодишен. Любопитно е, че Аарън има близначка – Ейнджъл, която работи като модел.


3. Aланис и Уейд Морисет

Музикалната звездата има брат близнак, но двамата са се споразумели да той да я нарича „кака“, защото се е родил с цели 12 минути по-късно от нея. Братът и сестрата се обичат много и дори твърдят, че могат да общуват чрез телепатия. Самата Аланис не веднъж е споделяла, че „No Pressure Over Cappuccino“ е посветена на брат ѝ.

4. Аштън и Майкъл Кътчър

Близнакът на Аштън е роден с церебрална парализа и грижите на актьора за него са сближили много двамата братя. Днес Майкъл продава полици за пенсионно осигуряване и все още живее в родния си град, докато гледа на кино или по телевизията новите филми на брат си.


5. Изабела и Исота Ингрид Роселини

Тези две дами са не само близначки, но и деца на кинолегендата Ингрид Бергман. В началото се насочват заедно към кариера в киното, но за разлика от Изабела, сестра ѝ няма късмет и скоро е принудена да се откаже от мечтите си. Днес Исота е професор по литература.

6. Скарлет и Хънтър Йохансон

Популярният секссимвол Скарлет Йохансон също има брат близнак – Хънтър, който е по-малък с 3 минути. Той също е актьор. По-любопитно е, че се е снимал заедно със сестра си през 1996 г. във филма „Manny&Lo“. Там Хънтър играе… брат на Скарлет.


7. Вин Дизел и Пол Винсент

Чували ли сте името Пол Винсент? Той е близнак на екшън звездата Вин Дизел, но нито има неговото реноме, нито неговата амбиция за развитие в шоубизнеса. Вероятно затова днес Пол е монтажист и сигурно сглобява кадрите на поредния хит на брат си.

8. Гергана Паси и Михаела Калайджиева

10 от най-популярните близнаци у нас и по света

Ако някой ден се разминете с Гергана Паси, след като сутринта сте прочели във вестника, че е заминала с именития си съпруг (Соломон) за някъде извън България, не е нужно да се обръщате озадачено. Всъщност няма да сте се разминали с нея, а с близначката ѝ Михаела, с която са като две капки вода. За разлика от прочутата си сестра обаче, последната е предпочела да избяга от известността и се занимава с телекомуникации.


9. Ивайла и Божидара Бакалови

Двете не си приличат особено, тъй като са двуяйчни близначки, а в същото време са доста различни и като характер и предпочитания. Докато Ивайла се насочва към изяви като модел и през 2001 година става „Мис България“ (a доскоро ръководеше промоутърска компания), то Божидара е популярен дизайнер.

10. Ангел и Невен Енчеви

10 от най-популярните близнаци у нас и по света

Един от популярните пластични хирурзи у нас – доктор Ангел Енчев също може да се похвали с брат близнак – Невен. И двамата работят в собствената си клиника, като първият е хирург, а вторият – неин изпълнителен директор. Преди години близнаците играха благотворително в „Стани богат“ и верни на принципа „щом сме двама, страшно няма“, спечелиха 50 000 лева.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.