Евтини самолетни билети

Можем да разглеждаме една година през спектъра на събитията, музиката или поп културата, но най-интересният прочит става, когато извършим преглед върху меметата на годината.

Меме (или още мийм) е разпространявано в интернет съдържание, най-често под формата на изображение и текст, със забавен характер. Мемът умело вплита хумора и забавлението с нещата от истинския живот.

Как социалните мрежи ще запомнят 2020 г. от точката на най-разпространяваните мемета, вижте сега с тези 10 забавни мемета.


1. Reese Witherspoon Challenge

Не е ясно кой точно започна този тренд, но той стана известен като „предизвикателството на Рийз Уидърспун“ или „предизвикателството на 2020“. Мемето обобщава емоциите ни през различните месеци от тази тежка година. През януари всичко е ново и обнадеждаващо, март е месецът на лоши новини, а докато стигнем месец май вече сме наясно, че нещата няма да станат по-добри.

2. Плановете ми срещу 2020

Ако се надявате да видите повече оптимистични мемета от една предимно негативна година, захвърлете надеждите си, така както заедно захвърлихме плановете за годината. Поне с това меме можем да се посмеем на всички провалени екскурзии, почивки, срещу и всичко, което 2020 г. възпрепятства.

3. Wash Your Lyrics

Ето пример как меметата могат да имат и образователен характер. Този тренд ни показва как да мием ръцете си с помощта на текстове от любимите ни песни. Идеята за мемето идва от 17-годишния Уилям Гибсон, който, докато си миел ръцете, си подпявал.


4. Gossip Girl

Интернет културата често „съживява“ някои отдавна приключил сериал и го превръща в меме. Такъв е случаят с „Клюкарката“. Идеята тук е да се зададе въпрос в горната част на снимката, а в долната отговорът да съдържа само буквите от думата „gossip”. Колкото по-нелепо, толкова по-добре!

5. Били Айлиш

Какво би била година без неловка снимка на знаменитост по време на церемония по награждаване? През годините Леонардо ди Каприо, Лейди Гага и Криси Тейгън са попадали в центъра на подобен тренд. Тази година тийнсензацията Били Айлиш по време на наградите Оскар получава приза за „най-объркано лице по време на церемония“.

6. Доли Партън

Още една знаменитост, още едно меме. Популярната кънтри изпълнителка Доли Партън популяризира този тренд, който по-късно беше именуван в нейна чест. Тук се разкрива как ние като хора в различни социални мрежи имаме навика да показваме само части от себе си в зависимост от това къде сме.

7. Среща в Zoom

Извънредните положения раждат извънредни мемета. Едно от нещата, които се наложи всички ние да изтърпим, освен физическото дистанциране, бяха видео разговорите. Училищата, работните офиси, срещите с приятели – всички те се пренесоха в платформите за видео комуникация. Всички бяхме толкова объркани и поне веднъж изпитвахме технически затруднения. А репликата „чуваме ли се“ като че ли стана повече използвана, отколкото „здравей“.

8. Облекло на месеца

Тук синтезираме всички нещастия, които ни сполетяха само през първите месеци на годината, като видим кое би било най-популярното облекло на месеца. На мемето виждаме всичко от военна униформа до удобна пижама.

9. Брачна история

Този кулминационен и сърцераздирателен момент от номинирания за Оскар филм „Брачна история“ се завъртя на 180 интернет градуса и остана в онлайн историята като всичко друго, но не и тъга. Спорът между героите на Адам Драйвър и Скарлет Йохансон беше използван за всякакви комични спорове от вида на „как може Йода да е бебе“?

10. Трета световна война

Завършваме тази класация, иронично или не, с първото меме за годината, което още по-иронично или не, беше меме за Трета световна война, породено след новината, че американският президент Доналд Тръмп е наредил покушение над ирански генерал. Това действие притесни голяма маса от хора, които се бориха с тревогата и страха по-възможно най-колоритния начин – с мемета за евентуална световна война.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.