10-те най-известни жени злодеи в киното

Те са всичко друго, но не и мили, нежни създания. Те са силни, изключително интелигентни, понякога красиви, но много, много зли! Често са основните антагонисти в историята, а главните герои трябва да намерят начин да ги победят в собствената им игра. В други случаи са просто поддържащи персонажи, които обаче с лекота се превръщат в едно от най-запомнящите се неща от филма.

Провокирани от премиерата на филма „Господарка на злото 2“, тази седмица заедно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг потърсихме любимите ви жени злодеи. Гласуването приключи, резултатите са ясни, а eто как подредихте челната десетка.

10. Бялата вещица (Хрониките на Нарния)

Бялата вещица е кралица на Нарния, поне тя така смята, в поредицата „Хрониките на Нарния“. Тя е невероятно красива и омагьосва с присъствието си, затова трябва много да се внимава с нея. Земята не е единственото замръзнало нещо в Нарния, нейното сърце също е вледенено.

9. Злата вещица от запада (Оз: Великият и могъщият)

10-те най-известни жени злодеи в киното

Зелен грим и зловещ поглед. Това е Злата вещица от запада. Вероятно помните историята – тя е ядосана на Дороти, че е убила сестра ѝ с падащата си къща и е откраднала рубинените ѝ чехли. Лети на метла, има пясъчен часовник и командва армия от летящи маймуни – истински злодей.


8. Харли Куин (Отряд самоубийци)

Името ѝ е игра на думи с „Арлекин“ (Harlequin), а тя е облечена по начина на традиционния шегаджия. Харли е помощничка на Жокера, предано влюбена в него. До излизането на филма „Отряд самоубийци“ образът беше силно подценяван. През 2016 година обача актрисата Марго Роби представи персонажа в чисто нова светлина и категорично вдъхна нов живот на Харли.

7. Белатрикс Лестранж (Хари Потър)

10-те най-известни жени злодеи в киното

Джоан Роулинг описва Белатрикс като: „… жена с гъста лъскава тъмна коса и дълги мигли…“. Тя е сестра на Нарциса Малфой и Андромеда Тонкс, братовчедка е на Сириус Блек и леля на Нимфадора Тонкс. Убита е от Моли Уизли в седмата част от поредицата, по време на битката за Хогуортс.


6. Мистик (X-Men)

Мистик е злодей от поредицата „X-Men“. Истинското ѝ име е Рейвън Даркхолм. Тя е мутант по раждане, със способност да се преобразява, както реши. Уникалното в Мистик, е че тя е по някакъв начин рожба на Чарлс Ксавие (Професор Х) и Ерик Лешнър (Магнето) едновременно. Тя е израснала с Чарлс и по някакъв собствен начин, съумяла да се превърне в жена около Ерик.

5. Злодеида (Господарка на злото)

10-те най-известни жени злодеи в киното

Злодеида, известна и като Малефисент, е един от най-иконичните антагонисти, които компанията Disney е създавала някога. Обиграна, стилна, целеустремена, а както разбрахме и от последните интерпретации на вечния сюжет – всъщност неразбрана, тя е образ, който вълнува любителите на добри истории векове наред.


4. Кралица Равена (Снежанка и ловецът)

Кралица Равена от „Снежанка и ловецът“ управлява кралството си с желязна ръка. Във фантастичния филм на Рупърт Сандърс тя е твърдо решена да унищожи Снежанка, без значение от цената, която ѝ се налага да плати.

3. Отровната Айви (Батман)

10-те най-известни жени злодеи в киното

Отровната Айви (д-р Памела Лилиан Айсли) е един от най-големите врагове на Батман и един от най-известните екотерористи в света. Тя е обсебена от растения, ботаника и енвиронментализма. За криминалните си деяния, които са главно насочени към опазването на околната среда, използва токсини от растенията и феромони, които контролират ума.


2. Жената котка (Батман)

Жената-котка е суперзлодей и още един враг на Батман. През 90-те години на миналия век обаче по-скоро играе ролята на антигероиня, отколкото на традиционен злодей. Тя има сложна връзка с Батман и е жената, останала най-трайно в любовния му живот.

1. Круела де Вил (101 далматинци)

10-те най-известни жени злодеи в киното

Круела де Вил (или Злобара де Мон, както беше превеждана преди години) e cъздaдeнa oт бритaнcкия aвтoр Дoди Cмит и e прeдcтaвeнa за пръв път в романа oт 1956 г. „101 далматинци“. През 1961 г. Диcни прeвръщa иcтoриятa в клacичecкия aнимaциoнeн филм, нoceщ cъщoтo имe „101 дaлмaтинци“. Първaтa игрaлнa Круeлa дe Вил e пресъздадена oт Глeн Клoуз във филма за четириногите животинки, излязъл пo кинaтa през 1996 г., и oтнoвo през 2000 г. в продължението нa лeнтaтa.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *