Пластичният хирург Джулиан Де Силва проведе проучване, което показа, че лицето на американския супермодел Бела Хадид е най-близо до „Златното сечение“, пише мъжкият портал © Мустак. Експертът е изчислил пропорциите на лицата на няколко знаменитости, измервайки местоположението на устните, носа, брадичката, челото и челюстта.

„Бела беше абсолютният победител, когато всички елементи на лицето бяха измерени за физическо съвършенство“, обяснява доктор Де Силва. „Тя имаше най-високата оценка на брадичката от 99,7%. Само 0,3% я делят от перфектната форма.“

Пластичният хирург твърди, че новите методи за компютърно сравнение ще помогнат на учените да се опитат да отговорят на въпроса – какво прави човек физически красив, както и по-добре да се планират пластичните операции на пациентите.

Бела Хадид се оказва най-близо до идеалното съотношение с 94,35%. Веднага след нея се нареждат една от най-популярните певици – Бионсе, и бившата съпруга на Джони Деп – актрисата и модел Амбър Хърд, която се оказа с най-перфектния нос. Ето и пълния списък с 10-те най-красиви жени в света.

10. Кара Делевин

9. Кейти Пери

8. Натали Портман7. Скарлет Йохансон

6. Кейт Мос

5. Тейлър Суифт

4. Ариана Гранде3. Амбър Хърд

2. Бионсе

1. Бела Хадид


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *