През годините са се появявали много големи хитове от различни жанрове с имена на животни. Всеки ден можем да ги чуем да звучат някъде около нас, което доказва, че и до днес те остават търсени от меломаните.

В пика на хита #Антилопа се сетихме, че има много родни и чужди хитове на животинска тематика, а голяма част от тях са се превърнали в емблема за техния изпълнител. Примерите за това от родната музикална сцена са много – като се започне от емблематичната естрада, та се мине през зората на поп-фолка и се стигне до популярната днес денс-поп музика.

Ако музикално-животинската еволюция през годините трябва да бъде описана със заглавия и рефрени, тя започва още преди „свири, свири щурче“, преминава през „хищна хиена“, „я елата пиленца при батко“, „пантера“ и „патенце“ и стига до „ах, каква си антилопа“.


Е, в крайна сметка няма нищо странно в това песните да са с имена на животни. Историята на шоубизнеса показва много нестандартни заглавия, които се превръщат в успешен продукт за изпълнителите. А ето и 10 от тях.

1. Тита – Антилопа

2. Миро – Гълъбо

3. Лили Иванова – Щурче


4. Галена – Пантера

5. Фики – Пате

6. Ахат – Черната овца

7. Nicki Minaj – Anaconda


8. Survivor – Eye Of The Tiger

9. George Michael – Monkey

10. Rolling Stones – Wild Horses
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.