За втора поредна година американското седмично списание U.S. News & World Report класира една определена държава за най-добрата в света и тя не е САЩ.

С цел да се разбере как различните народи биват възприемани на световно ниво над 21 хиляди респонденти били накарани да оценят 80 държави по 65 показатели. Сред тях били икономическо влияние, власт, гражданство и качество на живот. Колективният резултат помогнал да се определи успеха на всяка страна като съвременна нация.

Класиранията са част от проект за анализ, наречен „Доклад за най-добрите държави за 2018“, провеждан вече три години от университета Wharton School of the University of Pennsylvania и световната консултантска компания – Y&R’s BAV Group.

Ето и кои са топ 10-те най-добри държави в света за 2018 година:

10. Холандия
9. Франция
8. САЩ
7. Австралия
6. Швеция
5. Япония
4. Великобритания
3. Германия
2. Канада
1. Швейцария

Освен да класират държавите, за първи път в тригодишната история на проучването анкетираните са били помолени да споделят мнението си за основни световни лидери. Въпреки че техните мнения не били взети предвид при класирането на държавите, резултатите дали представа за техните настоящи проблеми.

Изпълнителният председател на Alphabet – Ерик Шмид, е най-уважаваният бизнес лидер, сочи докладът за 2018 година. Що се отнася до световни лидери, почти 60% от респондентите не одобряват американския президент Доналд Тръмп. Втори след него в негативната класация е руският му колега Владимир Путин, който има 44% рейтинг на неодобрение.

От другата страна на подреждането са младият канадски премиер Джъстин Трюдо и германският канцлер Ангела Меркел, която през миналата година за пореден път спечели изборите в родината си. Те са най-уважаваните политически лидери.Коментари

Свързани:

1 коментар

  1. Хахааааа 😀
    Ангела Меркел, един от най-харесваните лидери! Меркел я мразят 96% от немците. Изборите ги печели по същия начин като Ердоган-султан и Боко-тиквата чрез репресии и подкупи и фалшификации. Путин го харесват 65% от руснаците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *