10 от най-екстремните спортове по света

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Търсачите на силни усещания не спират да искат повече адреналин от всяко нещо, в което се впускат, и дори понякога да измислят нови видове спорт и активности, които да учестят пулса им. Търсенето на онова изживяване, което да осигури на човек победа над самия себе си и над собственото си тяло, принуждава хората да експериментират все повече и повече.

„Флиртът“ с чувство за страх и близката среща с опасността кара всяко сърце да тупти по-силно и всеки човек да се чувства по-жив. И ако вие се припознавате в казаното дотук, ето 10 от най-екстремните спортове по света, с които може да преминете установените във вашето ежедневие граници и да тествате силите си.

1. Зорбинг

10 от най-екстремните спортове по света

Зорбингът е създаден през 2000 година и днес има хиляди привърженици по целия свят. Заради своята специална техника, той се превръща в световен феномен. За целта е необходима голяма топка с две стени, между които има въздух, в която да можете да влезете и просто да се търкулнете по някой склон.

Подобно на редица други екстремни спортове, като бънджито например, родината на зорбинга е Нова Зеландия. Този спорт има два варианта – да го практикувате на сухо или да се спускате по вода. Често е наричан „спортът на хамстерите“ и неслучайно – създателите на този спорт споделят, че именно малките животинчета са ги вдъхновили да изобретят топките.

Независимо, че този спорт сам по себе си предлага достатъчно екстремно преживяване в подходящите условие, Стив Камп е решил да го усъвършенства, поставяйки рекорд за най-дълго пътуване в зорб (близо 600 м), но по-екстремна е неговата скорост – 51 км/ч.

2. Ходене по въже

10 от най-екстремните спортове по света

Да поиграем за баланс. За да го практикувате, е необходима само здрава лента, специална за целта, между два неподвижни високи обекта. Ако ви е страх от високо, тази дейност не е за вас, но ако метрите нагоре не са ви проблем, то френските Алпи ви приветстват с редица места, на които да се пробвате.

И ако искате да се „разлюлеете“ още повече – насочете се към слаклайнинг, където лентата не е опъната здраво, а пружинира. Разбира се, играчите са обезопасени с въже, но това не винаги е успокоително. Световният рекорд по слаклайнинг държи Кристиан Шоу, който извършва подвига си на 1000 метра височина (и ако се чудите колко точно е това, погледнато от земята – нека го представим в 3 Айфелови кули), прекосявайки норвежкия морски залив Кьераг.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари