Има хора, които твърдят, че човек не бива да детоксикира тялото си. Това твърдение е най-малкото ужасяващо, като се има предвид, че не можем да съществуваме без детоксикацията, която се случва най-напред в самите нас чрез белите дробове, червата, черния дроб, бъбреците, лимфната система и т.н.

Ако сме в добро здраве, телата ни ще се справят отлично и сами с детоксикацията, но тук се намесват и други фактори, които ни влияят безусловно. Замърсеният въздух, водата, храната – всички те водят до увеличаване стойностите на вредни вещества в организма.

Няма да ни коства много да помогнем на тялото си да се пречисти максимално качествено. Ето няколко идеи за това какво можем да направим.


1. Яжте богати на пектин органични ябълки. Пектинът се свързва с токсините в червата и спомага за изхвърлянето им от организма.

2. Пийте прясно изцеден сок всеки ден. Лед, замразени плодове и няколко шепи зеленолистни зеленчуци в блендера и сме готови!

3. Пийте по една голяма чаша вода с прясно изцеден лимон. Лимонът съдържа 20 съединения, които доказано се борят с рака.

4. Яжте боровинки всеки ден. Богати са на антоциани и намаляват възпаленията в тялото и мозъка, както и намаляват алергичните реакции и спомагат за свалянето на излишните килограми.

5. Дишайте дълбоко. Кислородът убива бактериите и вирусите и изпълва организма с енергия.

6. Смейте се, усмихвайте се. Не без причина хората са казали, че смехът е най-доброто лекарство. Най-малкото ще намалите „теглото“ на стреса, който носите на гърба си.

7. Яжте дневно поне три от тези силни детоксикатори: броколи, чесън, спанак, зеле, боровинки и джинджифил.

8. Сменете химичните препарати за почистване на дома с природосъобразни такива. Ако в съдържанието присъстват формалдехид, хлорин, петролни продукти, по-добре изпробвайте старите домашни рецепти със сода, оцет или портокалово масло.

9. Пийте достатъчно вода, за да може чрез урината да се изхвърлят токсините от тялото ви. Всеки процес в организма зависи от правилната хидратация.

10. Отделяйте дневно поне по 30 минути за физическо натоварване. Потенето е много добър начин да прочистите тялото си от токсини и дори от тежки метали.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *