понеделник, август 19


10 от най-добрите филми за супергерои

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 от най-добрите филми за супергерои

Всички искаме да бъдем по-идеални версии на себе си, съвършени дори – супергерои! Искаме да се докоснем, по някакъв начин, до нашия създател и да вървим с него пътя си по тази земя. Точно за тази цел, ние имаме изкуство, а с него и нуждата да творим, така както Творецът е сътворил нас.

Естествено не живеем в перфектен свят, така че само по себе си и нашето изкуство не е перфектно. Засягаме в него проблемите на ежедневието и бита, както и причините за тях. Създаваме едни физически силни, нравствено извисени герои – отражения на вътрешните ни очаквания от себе си, които борят несретата и се изправят срещу негативното статукво.

Тази десетка е посветена именно на най-добрите от най-добрите ни опити да се докоснем до тези идеали, посредством магията на киното.

10. Пазителите
2009 година

Годината е 1985 в една различна Америка. Славните дни на героите са вече в миналото. Повечето от тях отдавна са се оттеглили. Когато обаче един от тях е убит по особенно жесток начин, останалите отново посягат към маските и наметалата, за да разследват смъртта на своя приятел и колега. Разкривайки малко по малко за случилото се, те се натъкват на таен план за убийството на много от оттеглилите се отмъстители, който е придружен от далеч по-ужасяваща тайна…

9. Отмъстителите
2012 година

„Отмъстителите“ са неповторим екип супергерои, съставен от емблематичните – Железния човек, непобедимия Хълк, Тор – богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Хълк и Черната вдовица. Когато се появява неочакван враг, заплашващ глобалната сигурност, Ник Фюри, директор на международната мироопазваща агенция, известна под името ЩИТ, има нужда от екип, който да спаси света от надвисналата катастрофа. Той ще кръстоса цялото земно кълбо в тази вълнуваща задача, за да събере членовете на екипа.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари