10 културни събития, които да посетите в НДК тази пролет

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Слънцето разтваря хоризонта, лалетата в парка пред НДК носят прекрасни аромати във въздуха, а пролетта разширява сетивата и ни подтиква да прекарваме все повече време навън – в добра компания и със стойностни забавления.

Ако се чудите как да осмислите все по-дългите пролетни вечери и имате път към НДК, ето нашите 10 предложения за интересни събития, които да посетите в Двореца, който след ремонта има все по-уютен и привлекателен вид.

1. София Хартиен Арт фест
до 12 май

10 културни събития, които да посетите в НДК тази пролет

За трета поредна година София Хартиен Арт Фест гостува в НДК с две интересни експозиции, които си контрастират, но същевременно се допълват, обединени от една идея – хартията. Това са експозициите „Аматерас“ – годишна изложба за хартиено изкуство, разположена във фоайе „Запад” и самостоятелната изложба на Мартина Караиванова, която е миналогодишният награден автор от „Аматерас“. Тя може да се види на етаж 3 – център в НДК.

Изящни и монументални произведения от хартия пълнят пространствата с ефирност и провокират въображението да доизмисля намачкани образи и сюжети. Мотото на тазгодишното издание на фестивала е „Глобален свят”, а експозициите обръщат специално внимание на културата от далечни територии, като основният фокус е насочен към страните Бразилия, Аржентина и Индонезия.

2. Месец на фотографията с изложбата „ФОТОАКАДЕМИКА”
7 юни в НДК

10 културни събития, които да посетите в НДК тази пролет

Юни е месецът, зареден с магията на фотографията. На 7 юни (петък) от 19:00 ч. в НДК ще бъде открита традиционната изложба „ФОТОАКАДЕМИКА”. Тя е част от Месеца на фотографията, който през 2019 г. чества три важни годишнини – 10 години Месец на фотографията, 20 години Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева” и 180 години фотографско изкуство.

Най-добрите фотографии ще се борят за най-високия фотографски приз в страната – статуетката „Академика”. А творби на млади автори до 18-годишна възраст в раздела „ФОТОАКАДЕМИКА учащи” ще получат стипендии от Министерство на културата. В юбилейното издание на изложбата организаторите ще връчат още медали и дипломи на най-успешно представилите се български автори през периода 2018-2019 г.

Насладете се на магията на фотографията всеки ден от 8 до 20 юни от 11:00 ч. до 19:00 ч. в Полуетаж „Запад”, НДК. Входът за посетители е свободен.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари