Евтини самолетни билети

Ентусиазмът ни, когато чуем за нов български филм, винаги е голям, а през последните години имаме и много проекти, с които да се гордеем.

Това са подбрани продукции, които се нареждат с причина в нашата класация, а разновидните жанрове не само обогатяват нашето кино развитие, но и печелят нашия интерес все повече.

1. Летовници


Проследяваме група летовници, които с всичките си различия се събират на почивка в един хотел на Черноморието и преплитат пътищата си. Филмът ни зарежда с много смях, а колоритните герои ни объркват на кого да симпатизираме повече. Приключенската им почивка ги научава постоянно на нещо ново, а някои получават и уроци за цял живот.

2. Живи легенди

Вече пораснала компания се събира отново, за да възвърнат паметта на свой приятел, който се събужда след кома и не може да си спомни нищо. Дори и след толкова години те не са загубили своя детински дух, а скоро забравят всякакви задръжки и изживяват отново незаменимите си мигове от детството.

3. Чужденецът

Командировката в България на един французин се преобръща неочаквано, когато се сблъсква с местно селско момиче. Тя има бунтарско поведение и не се съобразява с думите и действията си, а това кара чужденецът да се влюби. В опита си да я намери, той се вкарва в куп неприятности. А неговият най-добър приятел от България, в чистите си намерения да му помогне, също се сблъсква с красотата на девойката.


4. Възвишение

Този възрожденски филм, от части базиран на истински събития, ни връща в края на XIX век, където двама революционери-разбойници са изпратени да изпълнят тежката задача да предадат важно съобщение на Апостола. Те са изправени пред труден и опасен път, който ги поставя пред неочаквани събития. Тяхната жажда за свобода обаче ги води и те няма да се дадат лесно.

5. Воевода

Филмът, базиран на разказа от Николай Хайтов „Румена войвода“, ни показва една различна битка срещу Османската империя – тази на Румена. Тя е борбена и неуморима личност, която плаща високата цена да остави семейството си в името на правосъдието, а истинските събития в продукцията събуждат у нас силни емоции на неоспоримо уважение.

6. 11 А

Историята ни разкрива живота на една новонастъпила преподавателка по литература, която е поставена пред трудната задача да ръководи най-бунтарския клас в училището. Тя е талантлива танцьорка с големи амбиции за реализация в областта. И именно това ѝ помага в нейното начинание като учителка. Волята и амбицията ѝ са безгранични, а добротата ѝ я поставя пред нови изпитания.

7. Привличане

Тук отново виждаме Яна Маринова като преподавател в училище (този път по история) и талантлив танцьор, в което е и нейната дилема. Безредиците в класа ѝ нарастват, а тези в учителската стая – също. Сред заплитащите се интриги в цялата картинка се появява и нов учител по музика, който бързо навлиза като участник в събитията и трябва да вземе нечия страна.


8. Каръци

Компания от приятели, които сами се определят като каръци, искат да се излекуват от тази „болест“ и вярват, че това е възможно. Един рок концерт обаче ги поставя пред още изпитания, които ще помогнат или пък ще объркат още повече техните отношения. Един черно-бял филм с много цветни драматични истории от хумористичен и меланхоличен вид, чийто характер е трудно да не спечели нашите симпатии.

9. Бензин

„Бензин“ е филм за любов, омраза и високи скорости. Историята се развива около бивш затворник, който иска да изпълни обещанието си към своята покойна любима, а лентата много напомня на големи американски продукции от същия вид. Усилената тригодишна работа на снимачната площадка, безупречната операторска работа и огромния талант на актьорите поставят филма на изключително високо ниво, а цялостната продукция си остава оригинална и рядко виждана в българското кино.

10. Никой

Жена, наскоро загубила баща си, се завръща в неговата къща и се бори със самотата си, неподозирайки, че любимият ѝ мъж има любовна афера с най-добрата ѝ приятелка. Освен с всичко, тя трябва да се пребори и с несъобразителните си съседи, които се оказва, че имат план за закупуване на къщата на нейния покоен баща. Продукцията е напълно независима и ентусиазмът и талантът на целия екип успяват да направят този филм вечен и неповторим.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.