Лято е и няма как да подминем факта, че през това време от годината работната ефективност рязко намалява, а часовете в офиса, необяснимо как, изглеждат много по-дълги от обикновено. Следващите няколко точки са скромни предложения, които да облекчат лятното работно ежедневие.

Твърде екстремните предложения, които могат да ви докарат сериозни проблеми на главата, предвидливо бяха прочистени и прибрани в кутия с надпис „Само в краен случай!“. Нека се насладим на едно приятно и спокойно лято, без ненужни уволнения.

1. Кафе

Едно кафе, две кафета, много кафета, фрапе кафе, айс кафе, а за по-авантюристичните и за тези, чиито колеги са малко по-досадни от нужното – ирландско кафе.

2. Шоколад

Шоколадът е решението на толкова много житейски проблеми и работата в офиса определено е един от тях. Чий ден не се подобрява след няколко парчета от любимия шоколад?

3. Мелба

Важно е да имате крайна цел, към която да вървите устремено през дългите работни часове. Изфантазирайте най-невероятната мелба, с която да се наградите в края на работния ден.

4. Коктейл

Ако дните в офиса ви са толкова натоварени, че сладоледът не би бил достатъчен да ви спаси, тогава започвайте да визуализирате перфектния коктейл, който да се материализира в ръката ви, веднъж щом свършите работа.

5. Музикално спасение

Отивайки на работа си пуснете лека музика и дайте на слушалките си възможността да ви заредят със спокойствието и търпението, които ще са ви нужни да се изправите срещу зловещите 8 работни часа. Обедната почивка е друго нещо обаче. Тогава надуйте любимата ви енергична музика, която ще ви даде сили да преборите и последните препятствия преди да побегнете навън, където лятото ви чака с отворени обятия.

10 начина да оцелеем през дългите летни работни дни

6. Помощ от приятел

В „натоварения“ летен работен ден, намерете няколко свободни минути да се чуете или да си размените 5-6 реда съобщения с някой приятел, който се намира в същата трудна ситуация като вас. Оплачете се, поклюкарете, посмейте се и не забравяйте да споменете как нямате търпение да свърши работния ден. Споделеното нещастие върши чудеса.

7. Медитация

Отделете част от обедната си почивка, просто да се облегнете назад, да послушате успокояваща музика и изцяло да се пренесете на мечтаното място за почивка.

8. Запълнен календар

Лятната отпуска! Оазисът в пустинята от безкрайни работни дни. Вземете един обикновен календар и запълнете квадратчетата до заветната дата за началото на бленуваната почивка. Във всяко едно от тях може да впишете задачки, награди, вицове, пожелания, съвети или предсказания. Хей, ако се комбинирате с някой колега да си попълните по един календар един на друг, тогава посланията ще бъдат още по-приятни за разкриване с всеки един изминал ден. И ето, че преди да се усетите, отпуската е пристигнала!

9. Цветя

Освежете бюрото си с букет ароматни и цветни, слънчеви цветя, които ще ви напомнят, че има живот след работата.

10. Пощурете офиса

Следното би могло да ви помогне, ако първоначално получите някои разрешения от по-високостоящите и съгласието на колегите ви. Пица парти във вторник. Турнир по импровизиран пинг-понг в офиса в сряда. Сладоледена фиеста в четвъртък. Петък просто приключете един час по-рано за специална битка с водни пистолети пред офиса. Разчупете работното ежедневие! Лято е!

П.П. Съжаляваме, но понеделникът е безнадежден. Няма предложение, достатъчно силно да облекчи болката от предстоящите пет работни дни.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *