Галена е една от най-популярните, обичани и хитови поп-фолк изпълнителки у нас в момента. Преди броени дни, по повод рождения ѝ ден, тя бе изненадана от почитателите си и получи нова песен за подарък. Тя се казва „Истински щастлива“, а нейни автори са: музика – Артан Кастрати и текст – Ивайла Тодорова. Видеото към парчето пък е подарък от Костадин Кръстев – Коко.

Галена е родена на 21 май в град Смядово. Истинското и име е Галина Генчева. Музикалната и кариера стартира през 2004 година с излъчването на първия видео клип на певицата към песента „Можеш ли“. Тогава тя се изявява под творческия псевдоним – Галя. Първият ѝ албум „Галена“ излиза през 2006 г.

През 2008 г. тя се сгодява за приятеля си Галин. На 22 юни 2009 г. в живота на Галена и Галин се появява синът им – Стефан. През 2010 г. Галена получава приза „Певица на годината“ на телевизия на Планета, а през 2011 г. – „Албум на годината“ за „Аз“. През 2013 г. поп-фолк дивата се хвърли и в модния бизнес. Тя представи собствена модна колекция G SPOT|GALENA for BEYOND. Ето и 10 от най-популярните песни на Галена, помогнали ѝ да стане номер едно.

1. „Пак ли?“

Песента се превърна в най-големия хит на Галена. Тя се задържа вече шести месец в поп-фолк класацията на Меломан.бг, като 7 седмици е заставала на върха. Видеото е заснето в една от най-големите архитектурни забележителности на Истанбул, датираща още от времето на Константинопол – „Потъналият палат“. По него са работили режисьорите Людмил Иларионов – Люси и Жоро Манов. Песента е по музика на Артан Кастрати, текст – на Мариета Ангелова и аранжимент – на Калин Димитров.

2. „Спри ме“

Песента е удостоена с приз „Видеоклип на годината“ за 2012 г. на наградите на ТВ Планета. Негов режисьор е Жоро Манов. Музиката е по парчето на Elli Kokkinou „Apiseftos“, аранжимент Калин Димитров, текст Тина Денчева.

3. „Неудобни въпроси“

На 5 октомври 2011 г. излиза видеото по водещата песен „Неудобни въпроси“ – в дует с Гъмзата, от предстоящия, четвърти самостоятелен албум на Галена.
музика: Спас Лазаров | аранжимент: Спас Лазаров
текст: Мариета Ангелова


4. „DJ-ят ме издаде“

За клипа на „DJ-ят ме издаде“, Галена прави специален кастинг за статисти в морският град Варна, които да участват във видеото, за да изживеят тръпката да са част от заснемането на видеоклип на звездата.
музика: Costi Jonita | аранжимент: Costi Jonita
текст: Росен Димитров

5. „Хайде, откажи ме“

Галена и Преслава представят първия си дует „Хайде, откажи ме“ през месец февруари 2011 г., а клипът към песента е заснет в Дубай. Парчето бързо се превръща в тотален хит.
музика: Спас Лазаров | аранжимент: Спас Лазаров
текст: Росен Димитров

6. „Аларма“

Парчето е съвместно изпълнение на Галена, Емилия и Малина или трио МЕГА. Превръща се в тотален клип, а в клипа участва актрисата Латинка Петрова.
музика: Цветан Спасов | аранжимент: Цветан Спасов
текст: Росен Димитров

7. „За пари“ и „Запали“

Това е една и съща песен в два различни варианта-араванжимета: поп-фолк и денс. Двете парчета излизат едновременно с различни видео клипове. С този невиждан досега, експеримент, певицата отново успява да привлече вниманието и да бъде сред най-добрите.
музика: Ayhan Baskal | аранжимент: Даниел Ганев
текст: Мариета Ангелова


8. „Тихо ми пази“

Песента става един от най – големите хитове на 2010 година, а Галена получава наградата „Певица на годината“.
музика: Спас Лазаров | аранжимент: Спас Лазаров
текст: Радостина Денчева

9. „Дяволът сега ме кара“

Песента излиза на 17 февруари 2009 г.
музика: Калин Димитров | аранжимент: Калин Димитров
текст: Радостина Денчева

10. „Утешителна награда“

Баладата даде тласък на кариерата на Галена и се превърна в емблематична за нея в началото на кариерата и. Песента е кавър на хита „Poludela“ на Tanja Savic. Българският текст е на Мариета Ангелова.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *