Джорджо Армани е един от най-известните и влиятелни модни дизайнери. Той създава стил, който всички започват да следват. Връщайки се назад във времето, осъзнаваме колко различен е бил начинът на обличане.

Армани прави революция в модната индустрия и успява да докаже, че лукс не означава непременно неудобство.

Стилът му е невероятна комбинация между бизнес шик и изискана елегантност. Подбрали сме 10 модни съвета от Джорджо Армани и не се съмняваме, че всеки един би им се доверил.


1. “Елегантността не трябва да се забелязва, тя трябва да се запомня.”

Джорджо Армани става известен след успехите си в Холивуд. Модният свят му обърна внимание след излизането на “Американско жиголо” през 1980, където Ричард Гиър е облечен в “Армани” от глава до пети. Мъжете полудяват по облеклото на актьора, а жените спират да обръщат внимание на небрежно облечените господа.

2. “Разликата между стил и мода е в качеството.”

Отличителното за Армани са перфектните кройки, меките материи и минимализмът. Самият дизайнер казва, че семплото е наистина елегантно. Всичките му дрехи са елегантни и сякаш в перфектно единство със собственика си.

3. “Евтините обувки са лоша икономия. Обувките са в основата на всеки гардероб.”

4. “Да изглеждате добре е въпрос на увереност. Това е колкото състояние на тялото, толкова и състояние на ума.”

Дизайнерът често споменава, че винаги е искал да е по-висок и с по-хубав нос. Той обаче трябва да се примири с тези си недостатъци и се старае да извлече максимума от това. Според него не си струва да се губи време за нещата, които не подлежат на промяна.

5. “Елегантността е ключът към вечния стил, към нещо, което никога няма да излезе от мода. За мен стилът е по-важен от всички модни тенденции.”

Армани променя драстично законите на модата и преобразява стандартите ѝ. Той премахва допълнителните аксесоари и въвежда спортни елементи в бизнес и вечерното облекло. Създава специални, по-освободени дрехи, които позволяват на хората в бизнес средите да се чувстват по-удобно и в същото време елегантно.

6. “Не се старайте прекалено много при избора си на дрехи. Най-елегантните хора изглеждат така, сякаш не са положили никакви усилия за начина, по който изглеждат.”

В началото на кариерата си, Армани отрича всички поставени граници и обявява минимализма за основен принцип в неговото изкуство. Това, което го разграничава от останалите, е небрежността. Линиите и тъканите на дрехите му са изключително меки, което ги прави по-приятни и удобни.

7. “Черното и тъмно синьото са най-добрите цветове. Тези палитри ще ви позволят да експериментирате с формите и тъканите на дрехите ви.”

8. “Парфюмът е нещо повече от екстракт, той е абстрактно присъствие. Парфюмът за мен е нещо магично и мистично.”

9. “Доверявайте се на изчистените материи, без орнаменти. Те биха ви служили по-дълго време от модна гледна точка.”

Хората, които са работили с Армани, твърдят, че в ръцете му има някаква магия. Дизайнерът не отрича факта, че когато докосва определени тъкани между тях се генерира специална енергия. Това му помага да избере най-добрите материи. И като абсолютен перфекционист в работата си, той вдъхва живот на тъканите около телата на моделите си. Този процес той определя като най-чувственият момент.

10. “Моята философия винаги е била да помагам на всички мъже и жени да се чувстват комфортно и уверено в дрехите, които носят. Вярвам, че стилът е единственият лукс, към който трябва да се стремим.”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.