Обичате ли интригуващите криминални мистерии? А какво по-добро разгадаването на една от най-известните мистерии с убийство в света? 

На 21 октомври, само в кината, плеяда от звезди, начело със Сам Рокуел, Сърша Ронан и Ейдриън Броуди, ще ни отведат в Лондон ,  където ще ни направят свидетели на пленяващата комедия „Вижте как бягат”, до последно чудейки се „кой го е направил“. Готови ли сте за най-великото убийство досега?

През 50-те години на ХХ в. в лондонския Уест Енд тече трескава подготовка за реализирането на киноверсия на успешната театрална пиеса „Капан за мишки”, която е рязко прекъсната от…смъртта на прочутия, но не особено благовъзпитан холивудски режисьор на филма. Имаме едно убийство, двама детективи и много заподозрени.


На сцената излиза отегченият от живота инспектор Стопард (Сам Рокуел) и пълната с енергия новобранка полицай Стокър (Сърша Ронан), които се заемат със случая, за да попаднат в изпълнения с редица чудатости свят на бляскаво нечистия театрален ъндърграунд, и преодолявайки крещящите различия помежду си, да успеят да разкрият убиеца, преди да е станало твърде късно.

Вдъхновен от реалния успех на „Капан за мишки“ на легендарната Агата Кристи, която е най-дълго играната постановка в света с над 27 хил. представления, „Вижте как бягат“ умело комбинира истина и измислица и ще предложи на зрителите в киносалоните паметна мистерия, гарнирана с изключително интелигентно чувство за хумор и носеща уникалната атмосфера на Лондон от средата на миналия век.

Разкрийте престъплението и „Вижте как бягат” от 21 октомври само в кината, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите двойни кинобилети за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 21 октомври и бъдете готови за награда. Успех!


Ден преди официалната премиера на „Вижте как бягат“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса.

1. „Вижте как бягат“ е вдъхновен от реалния успех на „Капан за мишки“ на легендарната Агата Кристи, която е най-дълго играната постановка в света – с над 27 хил. представления.

2. Разпитвайки консиержа на хотел „Савой“, инспектор Столкър го пита от коя част на Франция е, заради акцента му, на което той отговаря „Белгия“. Това е препратка към най-прочутия герой на Агата Кристи – Еркюл Поаро, който е белгиец, но често пъти е бъркан с французин.

3. Някои от имената на героите са вдъхновени от личния живот и други произведения на Агата Кристи или други популярни театрални пиеси. Макс Малоун е името на втория ѝ съпруг. Инспектор Стопард е вдъхновен от сър Том Стопард, авторът на популярната пиеса “The Real Inspector Hound”, в която се разказва за разкриването на мистериозно убийство, извършено в театър. Във филма също така има герой, който се казва Фелоус – референция към Джулиан Фелоус, автора на „Госфорд Парк“, в който също се разказва за група англичани, американски продуцент и тяхната прислуга.

10 любопитни факта за филма "Вижте как бягат"

4. Сам Рокуел и Ейдриън Броуди са единствените американци в актьорския състав, макар и Рокуел да влиза в образа на англичанин.

5. Сам Рокуел не е бил първият избор за ролята на инспектор Стопард. Когато подготовката на филма започва през 2017 година, продуцентите обмислят да привлекат за главните роли Хю Гранд и Кийра Найтли. Когато филмовото студио Дисни обявява, че купува 20th Century Fox, проектът е сложен „на пауза“. След като работата по него започва отново, създателите на филма вече не намират първоначалния си избор за удачен и започват да търсят нови варианти.


6. Рут Уилсън влиза в ролята на Петула Спенсър – виден театрален импресарио. Оригиналният образ на героинята ѝ е мъж, който се казва Питър Спенсър, собственик на театър в Лондон. Все пак създателите на филма решават, че жена на име Петула ще донесе повече колорит.

7. За да бъде създадена максимално автентична атмосфера, създателите на филма решават да използват реални театри, обединявайки визиите на три различни лондонски сгради, за да изградят дизайна на този, в който се развива действието на филма.

8. Ричард „Дики“ Атънбъро е реален, уважаван британски филмов и театрелен актьор, който в реалния живот всъщност изпълнява ролята на детектива в постановката „Капан за мишки“ във Великобритания.

9. Актьорският състав на филма включва двама носители на „Оскар“ – Ейдриън Броуди (който през 2003 г. става най-младият носител на наградата за участието си в „Пианистът“) и Сам Рокуел (за „Три билборда извън града“) и един номиниран за престижната статуетка – Сърша Ронан.

10. Подготвяйки се за филма, сценаристът Марк Чапъл прекарва три години в лондонската полиция Скотланд Ярд, наблюдавайки работата и методите на местните детективи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *