10 любопитни факта за Петя Дубарова

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Петя Дубарова е едно от чудесата на България. Отива си твърде млада, само с намек за огромния си талант и без възможност да разкрие изцяло възможностите си. На нас оставя негодуванието за несправедливостта към нея и догадките за развоя на живота ѝ, ако беше продължил.

Житието ѝ е пример за яркостта на тези личности, за това как съдбата ги дарява с изключителни способности, но завистта, злобата и дребнавието на хората ги отвращават от живота. Петя Дубарова ни напуска твърде млада, но творчеството ѝ остава за поколения напред.

1. Раждането

Петя Дубарова е родена на 25 април 1962 година в крайморския град Бургас. Майка ѝ, Мария е прогимназиална учителка по литература, баща ѝ, Стайко – началник-смяна в бургаския завод за радиатори. Момичето учи в кварталното училище „Иван Вазов“.

10 любопитни факта за Петя Дубарова

2. Дете – чудо

Малката Петя, започва да казва стихчета малко след като проговаря. Научава буквите на две години и половина, след още една вече чете. На пет сама си взема книги от читалището. В първи клас написва и първото си стихотворение от два куплета – „Буря в морето“.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари