Евтини самолетни билети

На 22 април отмъщението е ястие, което се сервира… на голям екран! След големия успех на „Вещицата“ и „Фарът“, един от най-добрите и отличителни режисьори на своето поколение Робърт Егърс ни предлага ново, изключително и оригинално киноизживяване с безкомпромисния исторически епос „Викингът“.

Филмът ще ни отведе в Исландия в началото на Х век и ще ни разкрие на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, жадуващ за справедливост.

Базиран на древната скандинавска легенда, вдъхновила и създаването на „Хамлет“ на Уилям Шекспир, „Викингът“ разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат.


Но пътят му няма да е лесен. За да сбъдне клетвата си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, за да се изправи накрая срещу най-големия си враг – собствената си кръв.

С впечатляваща визия, дело на номинирания за „Оскар“ оператор Джарин Блашки (Фарът), със звезден актьорски състав в лицето на Александър Скарсгард, Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой, Клес Банг, Итън Хоук и Уилям Дефо и най-вече с вълнуваща история, натоварена с изключителна тематична дълбочина и символика, „Викингът“ е уникално пътешествие през невероятното богатство на скандинавския фолклор, което ще предложи на зрителите епично преживяване, каквото рядко имаме възможност да видим на голям екран.

Покоряваме съдбата си с „Викингът“ от 22 април, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите 2 двойни кинобилета за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 22 април и бъдете готови за награда. Успех!


Дни преди официалната премиера на „Викингът“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса…

1. Режисьорът на “Викингът“ Робърт Егърс никога не е имал интерес да създава филм за викингите. Винаги ги е смятал за oгромни, изпълнени с насилие хора, но същевременно и доста скучни от гледна точка на история. Докато през 2005 година под настояването на съпругата си (огромен техен фен) не посещават Исландия, където Егърс е силно впечатлен от зрелищните и спиращите дъха гледки и решава, все пак, да проучи историята на този емблематичен народ. И след това колелото се завърта…

2. Уилям Дефо (Фарът, Ван Гог: Пред портите на вечността, Проектът „Флорида“) се включва във втори проект на режисьора Робърт Егърс. След като двамата работят по иновативната и впечатляваща продукция „Фарът“, Егърс отново се доверява на актьора, поверявайки му eдна от ролите с решаващо значение – тази на Хаймир „Глупакът“. „Макар и да не си личи, в първия момент, в който се появява във филма, Хаймир, който на пръв поглед е придворният шут, а всъщност е нещо като заклинател, има ключова роля, провеждайки важен ритуал, който има решаващо значение за историята“, споделя режисьорът.

3. Историята на „Викингът“ е вдъхновена от история, стара колкото света – тази на прокуден млад принц, чийто баща е убит от собствената си кръв – родният му брат, и той тръгва по пътя на отмъщението. Това е историята и на скандинавския принц Амлет, която е основата и за създаването на Шекспировата класика „Хамлет“, както и на редица популярни филми например „Беоулф“, „Цар Лъв“.

4. Робърт Егърс освен режисьор на филма е и съсценарист. Той създава сценария в сътрудничество с популярният исландски поет, романист и сценарист Сьон, използвайки богатия му опит и познания в областта на скандинавската митология и култура.

5. Още от самото начало на проекта Александър Скарсгард (Истинска кръв, Легендата за Тарзан), е избран да изиграе образа на скандинавския принц Амлет – той е и именно актьорът, който си представя Егърс, пишейки сценария със Сьон. „Това беше перфектният актьор и физически – двуметров скандинавски актьор, който може да трансформора тялото си в бойна машина“, споделя Егърс.


6. Когато Робърт Егърс се свързва с Алексндър Скарсгард, за да му предложи главната роля, актьорът тъкмо е приключил работата си по отличения с „Еми“ сериал „Големи малки лъжи“, в който си партнира с Никол Кидман (там те влизат в образа на семейство Райт). Във „Викингът“ двамата отново си партнират, като този път Кидман влиза в ролята на майката на Амлет – кралица Гудрун.

7. Фамилията на героя Александър Скарсгард в сериала, с който става популярен – „Истинска кръв“, е Northman, каквото е и оригиналното заглавие на „Викингът“.

8. За да създаде впечатляващия образ на свирепия и силен Амлет, Скарсгард се подлага на тежки физически тренировки с треньора Магнус Лигдбек – известен като треньора на знаменитостите, тренирал Бен Афлек и Гал Гадот за ролите им на супергерои. Лигдбек също така работи с Алисия Викандер (приятелката на Александър Скарсгард) по трансформацията ѝ за ролята на Лара Крофт.

10 любопитни факта за филма "Викингът"

9. Физическата сила и форма, които Скарсгард постига, са необходими не само са външния вид на ролята, който безспорно е ключов, но и за да може актьорът да се справи с всички изпитания, която тя носи със себе си – тежки бойни сцени, включително ръкопашен бой; катерене по стените на крепост по време на един от набезите на викингите; скачане по покриви, плуване в ледени морски води и участие в Knattleikr – емблематична игра с топка, подобна на лакрос, характерна за онова време.

10. Всеки елемент във „Викингът“ трябва да е достоверен и зрелищен. Такива са и двата масивни кораба, които „участват“ във филма, придавайки му този така важен слой достоверност. Те са конструирани на ръка в Чехия, в сградата на изоставено училище. След това е трябвало да бъдат транспортирани почти през цяла Европа и то по времето на най-тежките периоди на локдаун на континента.

Дизайнерът на костюмите Линда Муир също има нелека задача, а именно да пресъздаде максимално достоверно образа и начина, по който са изглеждали викингите по онова време. Това е и първият път, в който Муир работи по създаването на шлемове и брони. За целта Муир прави повече от задълбочено проучване в скандинавската митология, а резултатът е – 918 ръчно ушити индивидуални облекла.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.