Представяме ви списък с 10 вдъхновяващи и мотивиращи книги, които ще ви помогнат да постигнете всичко, което желаете. Не забравяйте, че вашите най-добри приятели за справяне с емоционалните предизвикателства винаги ще бъдат книгите за самоусъвършенстване и личностно развитие.

Ако искате да постигнете нещата, които сте си набелязали, трябва да осъзнаете кои са слабите ви страни. Вечното съмнение е изключително лош съветник, защото води към провал.

А той от своя страна води до ниска самооценка, тъй като оставате с мисълта, че нищо не можете да постигнете. Всичко е в главата и докато не си промените убежденията, няма да постигнете много в живота си. Но винаги има решение и то е в списъка с книги, които ще ви мотивират и вдъхновят за ново начало.


1. „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота“
Дейл Карнеги

Книга, която винаги ще ви е нужна. Тя дава основите на емоционалната ви интелигентност. Мъдрите съвети на Дейл Карнеги ще ви бъдат пътеводна светлина, винаги когато усетите тревожност. Някои от съветите му са да бъдете заети, да приемете най-лошото, което може да се случи, да живеете в настоящето, да работите винаги само с факти, а не със съмнения. Колкото по-малко се тревожите, толкова по-здрави ще бъдете.

2. „Тънкото изкуство да не ти пука“
Марк Менсън

Марк Менсън съветва да ни пука само за важните неща, а не да трупаме нереалистични очаквания. Защото колкото повече очакванията ни се разминават с действителността, толкова повече се увеличава тревожността. Така че не мечтайте за високоплатена работа без да имате необходимото покритие, за безоблачно щастие, защото в живота винаги има върхове и падения, за вечна любов, защото такава няма. Гледайте реално на нещата и бъдете осъзнати какво да очаквате.

3. „Да прецакаш дявола“
Наполеон Хил

За съжаление 90% от проблемите ни са дело на собствените ни възприятия. Всички ние имаме собствена преценка, която се формира на база опита ни, възпитанието ни, внушението ни от родители, учители, общество. Ако не осъзнаем навреме, че мисловният ни модел ни води към самоунищожение, ще страдаме много. Това е същността на книгата – да разберем кои са страховете, които ни спъват, да намерим причината за това мислене, за да променим живота си.


4. „Седемте навика на високоефективните хора“
Стивън Кови

Книга, която ще ви отвори очите със 7 страхотни съвета. Бъдете проактивни или решавайте проблеми, които са само във вашия контрол. Мислете за края още в началото или с други думи си представете ситуацията и евентуалните последици. Управлявайте правилно времето и приоритетите си. Дръжте се добре с другите и бъдете съпричастни. Опитвайте се да влезете в обувките на другия. Не налагайте винаги вашата гледна точка, изслушвайте събеседника си. И последното – живейте рационално, като съчетаете физическото, социално-емоционално, умствено и духовното измерение.

5. „Мисли и забогатявай“
Наполеон Хил

Всичко е в главата. Ако искате да не сте болни, глупави и бедни, променете мисленето си. Книгата е страхотен инструмент за глобална промяна на ценностите ви. Наполеон Хил, както винаги е изчерпателен и дава отговори на много въпроси. Не забравяйте, че богатството и щастието са на една ръка разстояние. Каква е тайната ще разберете в „Мисли и забогатявай“.

10 вдъхновяващи и мотивиращи книги, с които се постига всяка цел

6. „Безграничният потенциал“
Джим Куик

Много добро четиво, което ще ви даде насоки как да използвате по-голяма част от капацитета на мозъка си, включително и как да промените мисловните модели, които ви карат вечно да се съмнявате, как да си изясните коя е вашата страст и как да се мотивирате за действие, как да подобрите концентрацията и фокуса си и още много полезни неща.

7. „Кой ми взе сиренцето“
Спенсър Джонсън

Малка книжка от има-няма 20 странички. Историята е представена през погледа на едно малко мишле, което е попаднало в лабиринт, на края на който има сиренце. От няколко мишлета, нашият герой е единственият, който успява да стигне до края и да вземе сиренцето. Прави го, преодолявайки всички свои съмнения и страхове, мотивирайки се за нови действия. Мотото на книгата, е че когато успеем да се справим със страховете си, ще намерим начин да постигнем и целите си и то по доста креативен начин.


8. „Най-богатият човек във Вавилон“
Джордж С. Клейсън

Ако като малки сте обичали приказките на Шехерезада, тази книга ще ви върне в детството. Но с тази разлика, че тук под формата на приказка са дадени много истини за парите и за това как да ги харчим разумно и как да се научим да ги множим, независимо, колко са малко.

9. „Принципите на успеха“
Дейл Карнеги, Наполеон Хил, Джоузеф Мърфи

Три книги в една – „Как да влияем на хората“ на Дейл Карнеги, „Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил, „Силата на подсъзнанието“ на Джоузеф Мърфи. Или с други думи – ще научим как да използваме силата на мисълта, за да вървим към успех и богатство, как да използваме неподозираните сила на подсъзнанието си и как да се научим да влияем на другите в наша полза.

10. „Въпреки всичко“
Питър Сейдж

Въпреки че Питър Сейдж се озовава в затвора, той успява да се справи с всички предизвикателства там. Даже започва да обучава и другите затворници как да мислят позитивно, въпреки строгия затворнически режим. Авторът проповядва да вярваме в себе си, да не бъдем с мисленето на жертва, а на победител. Да знаем, че ще се справим дори и с най-неразрешимия привидно проблем. 

Всички тези книги наистина си заслужава да бъдат прочетени, защото те ще бъдат вдъхновението, което ни липсва, за да сме успешни. Приятно четене!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *