Евтини самолетни билети

Този април, само в кината, ни очаква забавление на следващо ниво. След свръхзвуковия световен успех на „Соник: Филмът“, култовият син таралеж от популярната серия игри на SEGA се завръща за киноприключение от ново измерение със „Соник: Филмът 2“.

Съдбата на света отново е в ръцете на Соник, но този път той няма да е сам.

След като се установява трайно в Грийн Хилс, Соник е нетърпелив да докаже, че именно той е героят, от който светът се нуждае, но ентусиазмът му на моменти често е по-голям от възможностите, което води до още по-големи бъркотии.


Един ден обаче светът се оказва в остра нужда от неговите суперсили. Най-големият враг на Соник успява да избяга от планетата, на която е заточен и се завръща на Земята с чисто нов убийствен мустак и с нов зъл партньор – ехидната Нъкълс, с когото търсят гигантски смарагд, притежаващ силата да унищожи цели цивилизации.

За да попречи на този враг да осъществи пъкления си план, Соник се впуска в надпревара с времето, но дори и неговата свръхскорост може да се окаже недостатъчна. Време е за помощ. И редом до Соник застава не кой да е, а любимата на милиони фенове двуопашата лисица Тейлс и двамата се отправят на шеметно се приключение в търсене на могъщия камък преди да е станало твърде късно.


Ще успеят ли Соник и Тейлс да спасят Земята или този път планът на злодея ще се окаже безупречен? Ще може ли Соник да порасне и най-накрая да се превърне в героя, за когото си мечтае? Отговорите ще открием само в кината с развлекателния, динамичен и изпълнен с много хумор и експлозивен екшън „Соник: Филмът 2“. Прогнозата вещае стопроцентова вероятност за незабравимо филмово изживяване.

Затягайте коланите, защото се отправяме на свръхскоростно киноприключение със „Соник: Филмът 2“ от 1 април в кината и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. А в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите оригинални подаръци от филма – суитчър или комплект от 2 бр. попит фиджети. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 10 март и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на „Соник: Филмът 2“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса…

10 любопитни факта за филма "Соник: Филмът 2"

1. Работното заглавие на филма е „Емералд Хил“, по името на първото ниво на видеоиграта „Таралежът Соник 2“ от 1992 г.

2. Когато започват работа по създаването на видеоиграта Соник, друга компютърна игра Супер Марио е супер популярна. За да се конкурират с играта на Нинтендо, създателите на Соник първоначално мислят той да бъде заек, който използва ушите си, за да събира скъпоценности и да се бие. Но скоро осъзнават, че това не е особено добра идея, защото не би изглеждало толкова добре и бързо преминават към концепцията тялото да се използва като оръжие и средство зa защита. Първоначално дилемата е между таралеж и броненосец. Въпреки опасенията на създателите, че американската аудитория не знае какво е таралеж, те все пак избират него. Решение, доказало във времето, че е било повече от успешно.

3. В процеса на избор на актьор за ролята на шериф Том Уачовски са били обмисляни и трима актьора, част от киновселената на Марвел – Крис Евънс (Капитан Америка), Пол Ръд (Ант-Мен) и Крис Прат (Звездния повелител). Точно преди да обявят, че Джеймс Марсдън взима ролята, аудиторията е била сигурна, че Пол Ръд ще бъде избран.


4. Безпощадният Нъкълс е последната ехидна войн, а целта на живота му е да намери гигантски смарагд, който дава на притежателя си невероятни сили.

5. Първоначално ролята на Нъкълс е предложена на Джейсън Момоа, но той отпада от проекта, заради конфликт със снимането на „Аквамен 2“. В крайна сметка не кой друг, а Идрис Елба озвучава Нъкълс.

6. Ролята в „Соник: Филмът 2“ е четвъртата озвучаваща такава за Идрис Елба след „Зоотрополис“, „Книга за джунглата“ и „Търсенето на Дори“. Същевременно е първата, която не е във филм на Дисни.

10 любопитни факта за филма "Соник: Филмът 2"

7. Джим Кери се завръща като доктор Роботник – най-големият враг на Соник. За цялата му кариера само три пъти се е случвало повторно да изиграе един и същи герой – предишните са Ейс Вентура от едноименната поредица за известния зоодетектив и Лойд Крисмас от двете части на „От глупав по-глупав“.

8. В „Соник: Филмът 2“ултрабързият син таралеж се нуждае от помощ и към продукцията се включва обичаната двуопашата лисица Тейлс, чиято появя се загатва още в края на първия филм. Милионите фенове по света са повече от екзалтирани, когато чуват гласа на Колийн О‘Шонеси, която озвучава Тейлс и във видеоиграта. За създателите на филма тя е единственият вариант. Всъщност дебютът на О‘Шонеси в озвучаването на пълнометражен филм идва със „Соник: Филмът“, където Тейлс се появява в скритата сцена след надписите като изненада за феновете. Въпреки че режисьорът на филма я предупреждава, че ролята е малка, за Колийн тя е ключова. „Освен самата поява на Тейлс, никой не си тръгва от киносалона преди края на надписите в очакване на скритата сцена, описвайки я като най-вълнуваща“, споделя тя.

Сюжетът на филма е базиран на видеоигрите „Таралежът Соник 2“ (1992) и „Таралежът Соник 3“ (1994), в които Соник и Тейлс трябва да спрат доктор Роботник, който е обединил сили с Нъкълс.


10. Образът на Соник е променен за целите на филма – правят го по-висок, цветът на очите му е различен, с нови маратонки (вдъхновени от дамските емблематични маратонки Dare Mesh нa Puma, но все пак наподобяващи оригиналните от видеоиграта), бели ръкавици и не толкова човешка форма на тялото, за да се доближи повече до дизайна на героя от видео играта.

Бонус:

Соник не може да плува, защото според Юджи Нака, водещия програмист на оригиналните компютърни игри Таралежът Соник, таралежите не могат да плуват.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.