На 18 март в рамките на един ден из улиците на Лос Анджелис, животът на трима души ще се промени завинаги. С най-новия високооктанов трилър „Линейката“, ненадминатият майстор на екшъна Майкъл Бей (Лоши момчета, Трансформърс, Кръв и пот) и световните звезди Джейк Джиленхол (Спайдър-Мен: Далече от дома) и Яя Абдул-Матийн II (Кендимен, Матрицата: Възкресения) ни канят в киносалоните за най-големия обир в историята на Ел Ей.

Ветеранът от войната в Афганистан Уил Шарп (Абдул-Матийн II) не може да осигури достатъчно пари за лечението на своята болна съпруга. В отчаянието си се обръща за помощ към единствения човек, когото не бива да търси – доведения си брат Дани (Джиленхол).

Дани е харизматичен престъпник, който вместо заем, предлага на брат си удар – банков обир. Притиснат от обстоятелствата, на Уил не му остава нищо друго, освен да приеме. Обирът обаче не протича по план и в създалата се сложна ситуация, двамата братя отвличат линейка, в която се намират ранен полицай и парамедикът Кам Томпсън (Ейса Гонсалес).


В последвалото лудо бягство Уил и Дани трябва да се справят с преследващите ги служителите на закона, да опазят живота на заложниците си и по някакъв начин да успеят да не се избият един друг.

Каква е цената на отчаянието? Колко живота ще струват действията на двамата братя? Ще успеят ли да се върнат вкъщи и да получат своя „щастлив край“? Отговорите ще научим в „Линейката“, където интригуващата и напрегната история и несравнимия визуален стил и усет към екшъна на Майкъл Бей ще ни залепят за седалките на киносалона.

„Линейката“ връхлита кината от 18 март, а в дните преди премиерата на филма © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите двоен кинобилет за него. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 18 март и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на филма „Линейката“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.


1. „Линейката“ е третият филм с участието на Джейк Джиленхол, който е римейк на датска продукция. Другите два са „Brothers“ (2009) и „The Guilty“ (2021).

2. Героят на Яя Абдул-Матийн II в „Линейката“ се казва Уил Шарп. Герой с подобно име – полковник Уили Шарп има и във филма „Армагедон“, който също е режисиран от Майкъл Бей.

3. Джейк Джиленхол и Яя Абдул-Матийн II играят братя, въпреки че единият е бял, а другият чернокож, по модела на героите на Уди Харелсън и Уесли Снайпс от „Влакът трезор“ (1995).

4. Джейк Джиленхол и Ейса Гонсалес участват като гласове в анимационния „Неукротимият Спирит“, но нямат общи сцени. В „Линейката“ двамата за първи път играят лице в лице.

5. Режисьорът Майкъл Бей е известен с афинитета си към последните нововъведения в снимачната техника. В „Линейката“ той използва няколко FPV дрона, с чиято помощ реализира наистина уникални гледни точки и кадри.

10 любопитни факта за филма "Линейката"

6. Човекът, който управлява тази техника е Алекс Вановър – световен шампион в състезания с дронове. Той споделя, че докато е заснемал уникалните кадри по филма, се е чувствал като Супермен.

7. За да се подготви за ролята си на медик, Ейса Гонсалес прекарва няколко седмици плътно до истинско медицинско лице от екип на спешна помощ и привиква с работата в задната част на бързо движеща се линейка.

8. Изпълнителният продуцент на „Линейката“ и Майкъл Бей имат 9 филма зад гърба си, сред които три филма от франчайза „Трансформърс“.

9. „Линейката“ е първият проект на Майкъл Бей като режисьор от 2019 г. насам, когато режисира „Призрачна шестица“. Филмът е иновативен трилър с Райън Рейнолдс в главната роля, който разказва за нов вид супергерои: шест изключително надарени личности от различни краища на света, които инсценират смъртта си, за да се внедрят в подземния свят и да въдворяват справедливост.

10. На снимачната площадка на „Линейката“ винаги е интересно и динамично. „Мислиш, че те режисира Майкъл Бей, но в следващия момент виждаш камерата на Джейк Джиленхол, решил да бъде режисьор на една от сцените с мен“, споделя Яя Абдул-Матийн II.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.