В наши дни има множество компании, които разработват компютърни игри.

Геймърите могат да се насладят на различни жанрове, сред които екшъни, приключения, стратегии, спорт, симулатори и други.

Днес обаче ще ви разкажем за някои от най-успешните игри за XXI век, чиито заглавия предизвикаха истински фурор сред гейминг средите. Представяме ви 10 игри от началото на века до днес, които спокойно можем да наречем топ предложенията на пазара.


10. The Sims

10 от най-успешните компютърни игри за XXI век

Това е една от най-успешните и влиятелни игри, правени някога. The Sims е симулация на форма на живот, при която контролирате компютърно генерирани хора. Проектирате техните чувства, навици, домове, лайфстайл и всичко, което се случва в житието и битието им. Първата игра от поредицата е разработена от Electronic Arts през 2000 г. и се радва на множество фенове.

9. Resident Evil 4

Четвъртата част на играта Заразно зло на Capcom впечатли привържениците на шутър жанра, както и тези, които обичат игрите с ужаси. В този епизод играчът трябва да спаси дъщерята на американския президент от опасен испански култ. Графиките, звуковите ефекти и цялостното потребителско изживяване плениха геймърите, които сложиха заглавието в топ 9 за 21 век.

8. World of Warcraft

10 от най-успешните компютърни игри за XXI век

Няма съмнение, че това ролево мултиплейър заглавие докосна феновете на играта Warcraft, след като им предостави усъвършенстване на ключовите елементи, от бойната механика до дизайна на терените. Играта се появи през 2004 година и бързо се наложи на пазара, тъй като впечатли с уникалния си геймплей, прекрасни визуални ефекти и неповторима емоция.


7. The Elder Scrolls V: Skyrim

Любителите на компютърни игри с фентъзи сюжет имаха повод да тържествуват през 2011 г. на хоризонта се появи The Elder Scrolls V: Skyrim, където геймърите влизат в света на магията, битките и изгубените реликви в северното снежно царство, обитавано от цял куп опасни същества.

6. Minecraft

10 от най-успешните компютърни игри за XXI век

През 2009 г. се появи една по-особена и забавна игра, чието име е Minecraft и е базирана на блокове и построяване на стратегия, която ще помогне на играчите да изработват различни модели за противодействие на техните съперници. Това интерактивно забавление комбинира различни жанрове, сред които екшън, приключение и силно изразен семеен елемент.

5. Dark Souls

Потапяйки ви в безкраен цикъл на смъртта и прераждането в свят, в който все още почти нищо не диша, Dark Souls оставя тъмната си фантазия, оцветена в ужас, за да развие у геймърите чувство за оцеляване. Заглавието беше истински хит през 2011 година и все още оглавява класациите на най-предпочитаните игри.

4. Forza Horizon

10 от най-успешните компютърни игри за XXI век

Forza Horizon е един от най-добрите представители на състезателните компютърни игри в аркаден стил. Разполагайки с гигантска селекция от автомобили и изобретателен мултиплейър компонент, подпомаган от AI, играта е проектирана така, че да гарантира чудесно потребителско изживяване и не е случайно, че я поставяме на 4-то място в класацията ни.


3. Half-Life 2

В новото издание на едноименната игра попадате в обкръжен от недоброжелатели свят, където вашите умения за оцеляване са най-важното. Втората част на Half-Life се появява през 2004 г. и бързо се разпространява сред любителите на триизмерни екшъни, които жадуват за още по-яки оръжия, борба с нови и непознати нашественици и геймплей, който да спечели вниманието им.

2. The Witcher 3: Wild Hunt

10 от най-успешните компютърни игри за XXI век

Екшън-приключенските игри не са били толкова живи и интересни, колкото заглавието The Witcher 3: Wild Hunt. Играта впечатли феновете на жанра със своите уникални RPG елементи, отворен свят и не на последно място ударна доза емоции, свързани със запомнящите се сражения пред екрана.

1. Grand Theft Auto V

Короната в класацията получава петата подобрена версия на екшън-приключенската игра в отворен свят Grand Theft Auto V, която ще впечатли и най-взискателните играчи. В този епизод са предложени страхотни графики и запомнящи се звукови ефекти, както и свобода на движенията, каквато никой не е виждал по-рано. Нови оръжия, бързи коли, феноменална визия и гангстерско изживяване, са само малка част от причините да поставим GTA V на първо място в класацията ни.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.