Евтини самолетни билети

Това лято динозаврите отново ще владеят Земята. На 10 юни дългоочакваната грандиозна продукция “Джурасик свят: Господство“ ще ознаменува края на ерата Джурасик…

Ера, започнала със Стивън Спилбърг през далечната 1993 г., когато той създава феномена “Джурасик парк” и поставя началото на един от най-успешните филмови франчайзи, който променя киноиндустрията завинаги, вдъхвайки нов живот на динозаврите на големия екран.

“Джурасик свят: Господство“ е епичният завършек на франчайза, който за първи път ще срещне “Джурасик парк” с “Джурасик свят”. Към любимите герои от филмите „Джурасик свят“ – Оуен (Крис Прат), Клеър (Брайс Далас Хауърд) и техния екип, се присъединяват емблематичните за франчайза Алън Грант (Сам Нийл), Ели Сатлър (Лора Дърн) и Иън Малкълм (Джеф Голдблум), за да се изправят пред най-голямото предизвикателство в човешката история!


Действието се развива четири години след разрушението на Исла Нублар и динозаврите вече живеят и ловуват наравно с хората навсякъде по света.

Възможно ли е обаче това съвместно съществуване или създаденият баланс е твърде крехък? Изглежда, че Денят на Страшния съд настъпва и е време бъдещето на планетата да бъде решено! Но кой ще господства – човешките същества или динозаврите?


С „Джурасик свят: Господство“ спечелилият над 5 млрд. долара франчайз, навлиза в нови и неизследвани територии и ще подари на зрителите в киносалоните множество невиждани досега динозаври, впечатляващ екшън и изумителни специални ефекти.

Изживейте епичния завършек на ерата Джурасик с „Джурасик свят: Господство“ от 10 юни в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX и играйте за страхотни Джурасик награди в дните преди премиерата.

Тази седмица © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите оригинални подаръци от „Джурасик свят: Господство“ – комплект от оригинални магнити от филма и ключодържател; комплект от sticky notes и връзка за ключове/документи или оригинална шапка от филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 10 юни и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на „Джурасик свят: Господство“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса. Готови ли сте за края на една ера?

1. Думата „господство“ означава „суверенитет“ или „контрол“, което е много показателно за сюжета на филма. Също така думата може да бъде разглеждана от гледна точка и на библейския ѝ смисъл. Тя се използва в Библията, когато Господ дава господство на хората над животните. Подзаглавието на новия филм от поредицата „Джурасик свят“ реферира и към емблематичната реплика на Иън Малкълм (Джеф Голдблум) от първия „Джурасик парк“ – „И Господ създаде динозаврите“, с което намеква за пълен контрол върху кръговрата на живота.

2. Премиерната дата на „Джурасик свят: Господство“ е на 10 юни 2022 г., само ден преди премиерната дата на „Джурасик парк“, който излезе на голям екран на 11 юни 1993 г. и само два дни преди премиерата на първия филм от франчайза „Джурасик свят“ – 12 юни 2015 г.

3. Първоначално режисьорът на „Джурасик свят: Господство“ Колин Тревъроу, който е режисьор и на най-успешния филм от франчайза „Джурасик свят“, е трябвало да режисира „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър (Епизод IX)“, но заради творчески различия се разделя с екипа и се присъединява към проекта „Джурасик“.


4. „Джурасик свят: Господство“ е първият филм от франчайза, в който действието няма да се развива на иконичния Исла Нублар, а ще бъде изцяло в нашия свят. Също така филмът ще събере за първи път любимите герои от „Джурасик парк“ – Ели Сатлър (Лора Дърн), Алън Грант (Сам Нийл) и Иън Малкълм (Джеф Голдблум) с младите звезди от „Джурасик свят“ – Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Към проекта се завръща и Б. Д. Уонг, който има ключова роля в „Джурасик парк“ през 1993 г., както и в трите нови филма от франчайза.

5. За създаването на динозаврите в „Джурасик свят: Господство“ е използвана повече аниматроника от всеки друг филм от франчайза до момента. По думите на режисьора Колин Тревъроу, всяка следваща част от поредицата има повече ефекти пред камерата от предишната, а в „Джурасик свят: Господство“ има повече от последните два филма, взети заедно.

6. За „Джурасик свят: Господство“ супервайзърът по аниматроника Джон Нолан и екипът му, отговарящи за дизайна на динозаврите, създават 27 различни вида, 10 от които не сме виждали досега в никой от филмите от франчайза.

10 любопитни факта за филма "Джурасик свят: Господство"

7. Джон Шуорцман се завръща като оператор на „Джурасик свят: Господство“ след като работи с Колин Тревъроу по „Джурасик свят: Рухналото кралство“, което го прави първия човек, заснел повече от един Джурасик филм. Майкъл Джакино, който написва музиката за предишните две части от франчайза „Джурасик свят“, също се завръща за последния филм, с което става единственият композитор, работил по три филма „Джурасик“ – с един повече от легендата Джон Уилямс, създал незабравимата музика на „Джурасик парк“ от 1993 г. и продължението „Изгубеният свят: Джурасик парк“ от 1997 г.

8. Колин Тревъроу споделя, че иска „Джурасик свят: Господство“ тонално да бъде „научен трилър“ в стила на романите на Майкъл Крайтън, които са в основата на франчайза „Джурасик парк“. Тревъроу също така отбелязва, че палеонтологичният подход към новия филм е „завръщане към корените“ и „по-близък до природата“, с динозаври, които не са плод на генетични кръстоски – подход, базиран на първия роман на Крайтън и оригиналния филм на Стивън Спилбърг.

9. Консултантът по палеонтология във филма Стивън Брусат е американски палеонтолог и еволюционен биолог, който е експерт по анатомия и еволюция на динозаврите и е професор в университета в Единбург. Всеки динозавър, който участва във филма е реално съществувал екземпляр и първо е минал през Брусат за одобрение. Дилофозавърът е единственият динозавър, който e създаден като практично създание – похват в киното, при който не се използват никакви компютърни или други ефекти, а се създава истински, физически макет. „Джурасик свят: Господство“ е и първият филм от франчайза, в който ще видите такъв практично създаден динозавър, който действително се движи благодарение на 10-12 кукловода.


10. Част от действието на филма „Джурасик свят: Господство“ се развива в Малта. Това е първият път, в който малката островна държава „играе себе си“, а не се използва като декор за пресъздаването на друга локация. Режисьорът Колин Тревъроу избира именно Малта за част от снимките на филма, заради красотата на столицата Валета и възможностите, които тя открива за заснемането на ефектните екшън сцени по улиците на града, в които раптори преследват Оуен (Крис Прат) и Клеър (Брайс Далас Хауърд).

Бонус факт:

Наред с „Джурасик свят: Господство“ Крис Прат, Сам Нийл и Джеф Голдблум ще участват заедно и в предстоящия „Тор: Любов и гръмотевици“. Това няма да е първият филм от киновселената на Марвел и за тримата. Крис Прат играе Звездния повелител Питър Куил в двете части на „Пазители на галактиката“, както и в последните два филма за Отмъстителите, а Джеф Голдблум и Сам Нийл имат роли в „Тор: Рагнарок“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.