На 6 май нещата определено ще излязат от контрол с „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“.

Един от най-любимите герои от невероятния филмов свят на Марвел ще ни отведе отвъд границите на всичко, което познаваме и сме виждали досега.

След като наруши целостта на пространство-времето, като отвори вратите към Мултивселената в мегаблокбастъра „Спайдър-мен: Няма път към дома“, сега доктор Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се изправя пред тежките последици от своите действия.


Неспособен сам да се справи със задачата да овладее излезлия от равновесие всемир, Стрейндж се обръща за помощ към живеещата в изгнание и бореща се със своите собствени вътрешни демони, бивша Отмъстителка – Алената вещица.

Двамата ще се сблъскат с редица препятствия и противници, сред които някогашният ментор и майстор на мистичните изкуства Карл Мордо (Чуетел Еджиофор), безсмъртното древно създание Шума-Горат и с може би най-голямата заплаха за вселената до момента – покварената версия на самия Доктор Стрейндж.

Начело на продукцията е легендата в хорър жанра Сам Рейми, който се завръща в комиксовото кино след невероятния успех на трилогията „Спайдър-мен“ с Тоби Магуайър. Реализиран с огромно въображение и мащаб „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ е спиращ дъха визуален спектакъл с оригинална и емоционална история, който обещава незабравимо кинопреживяване за всеки, който се осмели да пристъпи в мрачните реали на Мултивселената.

Тази седмица © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите оригинални подаръци от „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ – комплект от стикери за телефон/компютър/таблет и комплект значки + лимитиран фенски комикс; комплект подложки + лимитиран фенски комикс или шапка + лимитиран фенски комикс. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 6 май и бъдете готови за награда. Успех!


Най-новата епична продукция на киновселената на Марвел “Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ ще отключи Мултивселената и непознати измерения, разширявайки границите, както никога досега.

Дни преди официалната премиера на „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.

10 любопитни факта за филма "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта"

1. Уникалното приключение на Доктор Стрейндж в „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ започва, когато той среща Америка Чавез (в ролята Сочил Гомес), тийнейджър, притежаващ уникалната дарба да отваря портали между различни вселени.

2. Доктор Стрейндж за пръв път се появява през 1963 г. в комикса на Стан Лий “Strange Tales”, брой № 110.

3. Сато режисьор Сам Рейми познава комиксовия жанр повече от добре. Той е режисьор и продуцент на „Даркман“ (eдин от популярните филми за супергерои с Лиъм Нийсън и Франсис Макдорманд от 1990 г.), както и на свръхуспешните три филма от поредицата за Спайдър-мен с Тоби Магуайър (2002-2007).


4. Това е първият пълнометражен филм на Сам Рейми след 9 годишна пауза. Последният му проект е „Оз: Великият и могъщият“ от 2013 г.

5. Докато повечето филми от киновселената на Марвел жанрово се определят като екшън, комедия, драма, фентъзи, то това ще е първият филм от вселената, който ще бъде определен и като „хорър“.

6. „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“, „Спайдър-Мен: Няма път към дома“ и „Тор: Любов и гръмотевици“ са снимани по едно и също време. „Спайдър-Мен: Няма път“ в Ню Йорк и Атланта; „Тор: Любов и гръмотевици“ – в Сидни, Австралия, а „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ – в Англия.

7. Първоначално „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ е трябвало да бъде режисиран от режисьора на първия „Доктор Стрейндж“ – Скот Дериксън, но заради творчески различия той се оттегля от проекта. Все пак остава като изпълнителен продуцент на продукцията.

8. Сам Рейми е повече от заинтригуван от образа на Доктор Стрейндж. Една от основните причини за това е, че героят е и магьосник. „Докато растях, работех като магьосник на детски партите и сватби“, споделя Рейми. „Наистина се наслаждавах да създавам илюзии. И, когато имаме супергерой, който е илюзионист и магьосник в същото време, това е повече от интригуващо”.


9. Една от най-епичните сцени в продукцията е битката за легендарния храм Камар-тадж, който познаваме добре от първия филм. Организирането ѝ отнема месеци на планиране и подготовка, както и още няколко седмици, за да бъде заснета. Предвид че заради пандемичната обстановка сцената трябва да бъде заснета в студио, задачата се усложнява още повече. Обединявайки VFX, SFX технологиите, декорите и снимачните камери, съпътствана от зрелищни експлозии, каскадьори, летящи във въздуха, множество светлини, стрели и огнени кръгове, тази сцена се превръща в една от най-грандиозните в Киновселената на Марвел.

10. За да създадат впечатляващите костюми и грим, сили обединяват две от най-емблематичните имена в комиксовото кино: дизайнерът на костюми Греъм Чърчярд, работил по продукции като „Батман“, „Капитан Америка”, “Спайдър-мен“, „Джеймс Бонд“, както и по костюмите на джедаите във франчайза „Междузвездни войни“. От своя страна гримьорът на продукцията Елизабет Яни-Джорджу е друга Марвел легенда, създала образите на „Тор: Светът на мрака“, „Пазители на галактиката“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.