На 24 юни лятото става смразяващо. Превърналите се в еталон за жанра Blumhouse и майсторът на страховитото Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) ни предизвикват в киносалоните, да отговорим на обаждането на напрегнатия хорър трилър Черният телефон”.

Вдъхновен от едноименния разказ на Джо Хил, който е достоен наследник на баща си – Краля на ужаса Стивън Кинг, филмът ще изправи зрителите пред маската на безмилостен сериен убиец на деца, в чиято роля влиза номинираният за Оскар Итън Хоук.

Фини Шоу (Мейсън Теймс) е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец (Хоук), който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се намира стар телефонен апарат, който отдавна е изключен от мрежата.


Когато обаче черният телефон неочаквано звънва, Фини открива, че може да чува гласовете на предишните жертви, които са твърдо решени да не допуснат да го споходи същата зла участ, каквато е застигнала тях самите.

„Черният телефон“ и Итън Хоук идват, за да ни разкажат страшна, но вълнуваща история, която ще ни отведе на неподозирано пътешествие из най-дълбоките кътчета на човешката душа, за да ни покаже до какво може да доведе изкривената представа за нас, самите, колко силен може да е човешкият дух и жаждата за оцеляване и не на последно място – да ни осигури едно вълнуващо и изтръпващо кинозабавление!

Ако ви стиска, отговорете на позвъняването на „Черният телефон“ от 24 юни, само в кината, за да се потопите в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание. А в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите двоен кинобилет за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 24 юни и бъдете готови за награда. Успех!


Дни преди официалната премиера на „Черният телефон“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса. Осмелявате ли се да отговорите на обаждането?

1. Напрегнатият хорър трилър „Черният телефон“ е създаден по едноименния смразяващ разказ на Джо Хил, син на Краля на ужаса – единствения и неповторим Стивън Кинг.

2. „Черният телефон“ е вторият съвместен проект на режисьора Скот Дериксън и номинираният за „Оскар“ Итън Хоук. Първият е “Греховен” (“Sinister”) от 2012 г. – превърнал се в една от емблемите на жанра.

3. Първоначално, Итън Хоук не е сигурен дали да приеме ролята на Похитителя. „Да влезеш в ролята на злодея е нещо много специфично и предизвикателно“, споделя Хоук и допълва „Защото справиш ли се добре, хората започват да те асоциират с този образ и да те възприемат за „изчадие на Сатаната“, след което трудно те разграничават от този образ“.

4. Преди да започне работа по Черният телефон“, Скот Дериксън, който е режисьор и на „Доктор Стрейндж“, работи по продължението му – „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“, но напуска проекта поради „творчески различия“.

5. Скот Дериксън имплементира във филма фрагменти и от собственото си детство. В една от началните сцени главният герой Фини гледа хорър класиката от 1959 г. „The Tingler”. „Като дете, в мазето, постоянно строях къщи, обладани от духове“, споделя той и допълва „детето, гледащо „The Tingler” всъщност съм аз и никога няма да го забравя. Това е първият филм на ужасите, който открих. А момента, в който върху черно-бялата картина избухна огромно кърваво петно, ще остане паметен за мен!“


6. Мазето на Похитителя, в което той държи жертвите си, всъщност е помещение с приблизителни размери 20 х 6 м – много по-голямо като пространство от това, което изглежда във филма. За дизайнера по продукцията Пати Педеста е изключително важно мазето да бъде създадено като такова метафизично пространство, в което ужасът и насилието присъстват във всеки ъгъл.

7. Действието на филма се развива в Денвър, където режисьорът му е живял като дете, така че много от местата и декорите са базирани и изградени от неговите спомени.

8. Ключова роля във филма, разбира се, има черният стационарен телефон, разположен в мазето на Похитителя. Той играе ролята на свързващото звено между метафизичния и физичния свят, пресъздадени в продукцията. След дълго и обстойно търсене на идеалния черен телефон, дизайнерът по продукцията Пати Педеста и екипът ѝ откриват точно такъв, какъвто си представят: порядъчно архаичен, за да изглежда все едно е от 70-те години. Екипът закупува няколко бройки от телефона, които умишлено състаряват, за да изглеждат точно така, все едно са престояли десетки години в дълбоко, прашно и мрачно мазе. А по време на снимките на филма, черният телефон е свързан към система, наречена „Викинг“, която позволява на режисьора Скот Дериксън да се обажда по телефона и говори с актьора в главната роля Мейсън Теймс (13-годишния Фини).

10 любопитни факта за филма "Черният телефон"

9. Маските, които Похитителят носи във филма са по дизайн на Том Савини, работил по създаването на тематичен грим за редица емблематични хорър филми, сред които „Петък, 13“, „Денят на мъртвите“, „Маниак“ и „Тексаско клане 2“. Савини и партньорът му Джейсън Бейкър, също така създават маски и грим за хеви метъл бандата Slipknot, както и за Световната федерация по кеч (WWE).

10. За да пресъздаде напълно духа и атмосферата на 70-те години, в които се развива действието на филма Черният телефон“, операторът Брет Юткевич проучва внимателно осветлението, използвано във филмите от онова време и добавя към техниката специални анаморфни лещи, с които да пресъздаде именно този по-мек, винтидж ефект.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.