На 16 септември, точно когато животът е влязъл в работен ритъм и всички тъгуват за безгрижието на лятото, носителите на „Оскар“ Джордж Клуни и Джулия Робъртс ни канят да ги придружим на eкзотично, ексцентрично и незабравимо кинопътешествие, изпълнено с много екзотика, хумор, обрати и… малко драма – такова, каквото само те могат да ни предложат.

Двамата влизат в ролята на бивши съпруг и съпруга, които макар и вече да не могат да се понасят, трябва да заровят томахавката в името на една обща цел – да попречат на дъщеря си да допусне тяхната най-голяма грешка, а именно – да се омъжи.

Със своята трогателна и забавна история, романтика, спиращи дъха гледки и не на последно място – ужасно забавните и както винаги на ниво актьорски превъплъщения на звездите Джулия Робъртс и Джордж Клуни, „Билет до рая“ ще ни предложи идеалното бягство от есенната действителност. И то без да е необходимо да пропътуваме стотици километри…


Режисиран от Ол Паркър и заснет на локация в Куинсланд, Австралия, филма ще предложи на зрителите в киносалоните перфектното бягство от есенната реалност.

Освен режисьор на „Билет до рая“, Ол Паркър е и сценарист заедно Даниел Пипски. Продуценти са Тим Бивън, Ерик Фелнър, Сара Харви, Дебора Болдърстоун, Джордж Клуни, Грант Хеслов, Джулия Робъртс, Лиса Робъртс Джилиън и Мелиса Ярес Джил. В ролите са Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Кейтлин Дивър, Били Лорд, Лукас Браво и др.

Резервираме своя „Билет до рая“ от 16 септември само в кината, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите двоен кинобилет за филма и да се впуснете в това екзотично киноприключение. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 15 септември и спечелете. Успех!


Дни преди официалната премиера на „Билет до рая“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса.

1. „Билет до рая“ е петият филм, в който носителите на „Оскар“ Джулия Робъртс и Джордж Клуни си партнират. Предишните им проекти са „Бандата на Оушън“, „Бандата на Оушън 2“, „Самопризнанията на един опасен ум“ и „Пулсът на парите“.

2. Макар и действието на филма да се развива в Бали, Индонезия, действащите тогава рестрикции във връзка с Ковид-19 налагат екипът да избере друга локация, която да наподобява Бали. Те се спират на Австралия – родното място на продуцента Дебора Болдърстоун. Към онзи момент това бил идеалният избор, тъй като случаите на болни от вируса в Австралия тогава били много малко.

3. Пристигайки в Австралия за снимките на филма, целият екип е поставен под двуседмична карантина, включително и звездите Джулия Робъртс и Джордж Клуни. За този период Робъртс споделя, че „Джордж я е спасил“, тъй като ѝ бил съсед по време на изолацията заедно със съпругата си Амал и двете им деца, докато тя била сама в наетото от нея крайбрежно имение на стойност $56,9 млн. „Семейство Клуни ме спасиха от пълна самота и отчаяние. Бяхме в балон и това е най-дългото отсъствие от семейството ми. Не мисля, че съм прекарвала толкова време сама, откакто бях на 25.“

4. Една от другите ключови локации за снимки е курортът Палм Бей в Лонг Айлънд. Taм е пресъздадена фермата за водорасли, притежавана от Геде и семейството му. По време на снимките обаче курортът е затворен заради пандемията и било невъзможно да се стигне с лодка. Ето защо мениджърът по локации на продукцията – Лорън Купър, взима лодка с джет ски, които кара, за да достигне там.


5. Половината от филма е заснет на остров Хамилтън – малък остров, който се намира близо до Куинсланд, Австралия. Придвижването с автомобили е забранено на острова, затова екипът на продукцията, включително и актьорският състав, използват колички за голф. С една такава количка за 8 минути може да се прекоси целият остров.

6. Заливът, в който гостите на острова пристигат и заминават, се нарича Honeymoon Bay. Там обаче няма електричество, което налага екипът да изгради цялостна инфраструктура, за да може да заснеме съответните кадри.

10 любопитни факта за филма "Билет до рая"

7. В първата версия на сценария на „Билет до рая“ героите на Джулия Робъртс и Джордж Клуни се казват Джорджия и Джулиъс. В последствие екипът решава да ги промени на Джорджия и Дейвид.

8. Режисьорът Ол Паркър, добил световна слава през 2018 г. с работата си по мюзикъла „Mamma Mia! Отново заедно“, споделя, че за него е изключително важно да пресъздаде сцената със сватбата, както и ритуалите, свързани с нея, по най-правилния и автентичен възможен начин, затова наема експерта по балийска култура Агунг Пинда.

9. Докато организират снимките и детайлите по пресъздаването на сватбената церемония, екипът все още не е открил подходящия актьор, който да влезе в ролята на бащата на Геде. Културният експерт Пинда обяснява по толкова увлекателен начин всички детайли по една местна сватбена церемония, че режисьорът на филма му предлага ролята на бащата на Геде, макар и да не е професионален актьор.

10. Toва е вторият проект, в който младите актриси Кейтлин Дивър и Били Лорд си партнират. Първият е „Зубрачки“ – режисьорският дебют на актрисата Оливия Уайлд.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.