Определят Том Харди като хамелеон в киното. И това е абсолютно оправдано, защото освен че умело успява да влезе в образа на най-различни по характер герои, той променя драстично фигурата си в зависимост от филма, в който участва.

Този актьор може да изиграе всичко, но най-добре му пасват сложните, комплексни персонажи, които имат злоба вместо кръв във вените си.

Освен всичко това той е адски красив, талантлив и много добър съпруг. Представяме ви 10 любопитни факта за 44-годишния секссимвол на Холивуд.


1. Родителите

Бащата – Едуард “Чипс” Харди, работи като драматург, писател, създава комедийни скечове и е креативен директор на известна лондонска рекламна агенция. Майката – Анн Елизабет Харди, е художничка от ирландски произход.

2. Раждането

Едуард Томас Харди се ражда на 15 септември 1977 година в лондонския квартал Хамерсмит. Том е единственото дете на Едуард и Анн и цялата родителска енергия и любов е съсредоточена върху него.

3. Проблемите

На крехката възраст от 13 години Том е на “ти” с алкохола, а до 16 години, употребата на крек започва да го превръща в развалина. Тогава е изключен от училище заради кражба. Пристрастяването му го завлича толкова, че следват арести за крадена кола и незаконно притежание на оръжие.


4. Повратният момент

Един ден е открит припаднал на улица в Лондон в локва от собствената си кръв. Това е повратният момент, който го кара да постъпи за рехабилитация, да издържи 28 дни на пречистване и да осъзнае, че наистина има проблем. Точно на улицата, на границата между живота и смъртта, Том се преражда. Трезвен е от този момент насам.

5. Рапирането

Още като тийнейджър Харди подписва договор за рап изпълнител. Продуцент на всички негови песни е Едуард Трейси под псевдонима Eddie Too Tall. Записите са правени в една спалня, а самите песни никога не са били наистина завършени. Автор на всички тогавашни текстове е самият Харди, подвизавал се под името Tommy No. 1.

6. Моделството

Когато е на двадесет и една години, преди да се отдаде изцяло на актьорството, участва и печели конкурса за модели “Find Me a Supermodel”, който се излъчва в британско телевизионно шоу “Big Breakfast”. Заедно с победата подписва и кратък договор с агенцията “Models One”. Определя го като един от най-срамните моменти в живота си.

7. Експериментите

Пред известно американско списание актьорът признава, че в ранните си години е обичал да експериментира, затова има зад гърба си и няколко сексуални контакта с мъже. Но този период е в миналото за актьора и сега той е напълно и изцяло отдаден на семейството си.


8. Връзките

Жени за първата си съпруга – Сара Уорд, само 3 седмици след като се запознават. Двамата са заедно от 1999 година до 2004 година. За спомен от брака им му остават две татуировки, посветени на Сара.

След като успява да преодолее зависимостите си, актьорът започва да се среща с режисьорката Рейчъл Спийд. Тя го дарява с първия му син – Луис Томас. Отношенията на Рейчъл и Том така и не достигат до брак и приключват.

По време на снимки актьорът се запознава и влюбва във втората си съпруга – Шарлот Райли. Двамата участват заедно във филмовата адаптация по книгата на Емили Бронте “Брулени хълмове”. Двамата се женят през 2014 година, а през 2015 година се ражда тяхното момиченце. В края на 2018 се ражда и синът им.

9. Татуировките

Том има над 20 татуировки по тялото си и обожава да се татуира. Всяка една от тях е направена във важен за него момент. Колекцията му включва няколко надписа, гарван, знамето на Великобритания, вълк, китайски дракон, името на съпругата му, инициалите на бившата му жена, децата му.

Сред по-любопитните татуси е името на агентката му Линди Кинг. Преди години Том ѝ казва, че ако успее да го вкара в Холивуд, ще си я татуира и така и двамата изпълняват обещанието си.

Една от последните татуировки на Том е след загуба на бас с Леонардо ди Каприо, с когото са близки приятели. След излизането на “Завръщането” Ди Каприо предвижда, че Том Харди също ще бъде номиниран за “Оскар” за поддържаща роля във филма. Харди приема облога, като сам избира наградата – загубилият ще си направи татуировка по избор на победителя.

Британецът наистина е номиниран за ролята си в “Завръщането”, а Ди Каприо вече е измислил каква татуировка трябва да си направи неговият колега: “Leo knows everything!”

10. Благотворителността

През 2010 година става посланик на благотворителната фондация на принц Хари – “The Prince’s Trust”. Лице е на благотворителната кампания “Stand Up To Cancer”, която има за цел да разясни на обществото необходимостта от редовни профилактични прегледи като реална превенция на рака.

Участва в кампания на организацията “PETA” за насърчаване на осиновяването на бездомни животни. Тренира заедно с кралските гвардейци като част от благородната инициатива “Reorg”. Това е организация на джиу джицу отбора на кралската гвардия в Англия, която се занимава с борбата срещу пост травматичния стрес – тежка битка, която голяма част от служилите в армията трябва да водят през целия си живот.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *