Евтини самолетни билети

Харесвате ли сегашната си работа? Най-вероятно сте я поставили в категория „Достатъчно добра е“ и сте приключили с темата. Често хората изпадат в дълбок сън що се отнася до тяхната кариера. Рано или късно обаче идва моментът, в който се събуждат и осъзнават как са изгубили години наред, влагайки неимоверни усилия в длъжност, която въобще не ги заслужава.

Замисляте се сериозно за бъдещето си… Започнали сте да губите тегло, което при други обстоятелства би било желан ефект, но не и при тези. Имате неприятното усещане, че сте изпаднали в безтегловност, относно работата и развитието си. А и шефът ви е експлоататор, които не умее да оценява хората около себе си.

Изпитвате гняв и възмущение от начина, по който компанията, в която работите се е отнесла към вас. И ето я повратната точка, в която трябва да решите какво ще правите с бъдещето си. Как да се усъвършенствате и каква да бъде новата ви работа…


Като начало – не изпитвайте вина. Вече сте будни – това е дар. Много хора във вашето състояние никога не се събуждат. Недоволни са на работното си място, недоволни са и вкъщи. Накрая се пенсионират и никога не изпитват удоволствието и болката от това да бъдат будни отново.

Всичко, което чувствате в собственото си преоткриване е нормално. Така, както ракът отшелник в растежа си напуска черупката си и търси по-голяма, но за известно време остава незащитен – преоткриването може да бъде ужасяващо.

Започвате да престъпвате от една личност към друга. Това, което ви се е случило, е било с цел. Целият ви опит досега ви е довел дотук. Бъдете сигурни, че не сте загубили и минута. Времето е разтеглива величина – може да се забързва или забавя според това, което правите, и начина, по който го усещате.

Забравете за миналото и уловете този момент с благодарност. Имате достатъчно време, за да постигнете всичко, което желаете. Спомнете детството си и какви сте искали да бъдете. Нека умът ви се разхожда. Не цензурирайте себе си. Не се ограничавайте и не се подценявайте. Може и да се изненадате, когато осъзнаете как вашето „работно“ минало, си намира мястото в цялостната картина.

Днес ще ви дадем 10 причини, поради които талантливите хора остават на досадната си работа.

1. Работата е близко до дома ви.

2. Харесвате колегите си.

3. Търсенето на нова работа ви изглежда болезнено.

4. Мислите си, че сте твърде възрастни, за да поставите начало на нова кариера.

5. Заседнали сте и смятате, че не можете да помръднете.

6. Обградени сте с хора, които постоянно ви повтарят: „Имаш хубава работа – кого го интересува дали я харесваш или не. Запази я!“.

7. Не сте си търсили нова работа от години и не сте сигурни откъде да започнете.

8. Задоволявате се с малки неща, които имате в работата си – като това бюрото ви да е до прозореца.

9. След дългия и натоварен ден нямате никакви сили да мислите за развитието си.

10. Били сте изпаднали в сън – но вече сте будни! 😉

Време е за ново начало. Спете, колкото можете повече, и отделяйте време за себе си. Разхождайте се сред природата, срещайте се с приятелите си или правете това, което ще ви кара да се чувствате щастливи.

Не сме родени само, за да изкарваме пари и да плащаме сметките си. Можем да предложим и да вземем толкова много от света…
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.