YouTube става все по-предпочитана платформа сред младите хора. В нея можем да открием интервюта, музика, късометражни филми, подкасти, влогове, видеоуроци и още много други. Изобилието е наистина голямо, а от известно време не липсва и доста качествено съдържание.

Българските канали далеч не остават по-назад. Напоследък се появяват много нови или се затвърждават стари такива, които ни печелят или с хумор, или с увлекателно развити клипове на по-сериозна тематика.

Тук са събрани 10 български канала обхващащи различни възрастови групи, теми и вид съдържание, които си заслужават гледането.


1. Chefo

Чефо или Стефан Попов е актьор, репортер, а от 2019 и ютюбър. Чрез клиповете му можем да се разходим до Ибиса, Дубай, Занзибар или Исландия. Между разходките, благодарение на афинитета му да говори често за отношенията мъже-жени, имаме възможността да чуем една по-различна гледна точка, над която със сигурност може да се разсъждава и извлече полза.

Един от по-големите му проекти е „Налей акъл“, в който зрителите имаха възможност в реално време да „наливат акъл“ на гостите, сред които бяха Китодар Тодоров, Лъчо от СкандаУ, РДМК, Сантра, Александра Петканова и още други.

2. КаналЪъъ

КаналЪъът провокира любопитство с поредицата си „На този ден“ , в която Ралица Константинова, Асен Кукушев (РДМК), Антоан Стефанов, Лъчезар Евтимов (СкандаУ) и др., разказват интригуващи факти, които са се случили на този ден. Имат силно дар слово и умеят да увличат аудиторията си, като я накарат да забрави да гледа часовника.

Имат и предаване „Zoo-зона“ , в което можем да се запознаем с различни домашни любимци като таралеж, чинчила и “полу-вълк”, както и с техните стопани, които е вероятно да познаваме вече от екрана.

Производен е каналът “КаналЪъъ Live” , в който се намират клиповете от Live stream-овете, където се крие и едно от големите им очарования – Маг Асен, който гледа на карти черен Петър.

3. Пощенска кутия за приказки

Пощенска кутия за приказки е литературен проект, който ни запознава с нови писатели или затвърждава любовта ни към нетолкова новите такива. За всяко събитие се избират около 10 произведения, които се четат от известни личности като музиканти, актьори, писатели.

В канала са качени откъси от техни четения и можете да се насладите на прекрасни разкази, уникално пресъздадени от любима популярна личност. Както стана ясно вече, проектът дава възможност да се срещнем с нови автори и техните произведения, което никога не е минус. А и не е изключено да откриете новия си любим автор там, кой знае?


4. Pavel Kolev & Icaka

Със сигурност повечето от вас са чували за тях. В съдържанието им определяща роля заемат клиповете тип кратки развлекателни истории, които с времето стават все по-увличащи. Пример за такива са: „Нищо общо“; „Финални надписи“ ; „Главна роля“. По-късно създават уеб сериала „В търсене на слава“, който успява да провокира голям интерес, поради приятния си сюжет и качествената изработка.

Ако се върнем малко назад във времето, ще надникнем и в друг техен значим проект – „Шоуто на играчите“, в който можем да видим като гости: Диона, Михаела Маринова, Александър Сано и още други. Определено може да се каже, че Павел и Христо са от по-позитивната част на платформата.

5. Lyubomir Zhechev

След като обърнахме внимание на позитивната част до момента, е време да надникнем и от другата страна, при човека, чийто мърч е с благозвучното наименование “Hater”. Шегата настрана, макар и да съществуват потребители, които да са на това мнение по адрес на Жечев, той определено успява да ни заинтригува с изобличаването на някои интересни факти относно различни особено (не)коректни личности. Знае какво да каже и то е винаги на място. Както казват в някои от коментарите: „По-лошо е да те разследва Любо, отколкото полицията.“

6. Tsvetoslav Tsonev

Цветослав Цонев, по-известен като Цуро, е широко познат с хумористичното си съдържание, покрай което обсъжда и различни актуални въпроси. При него можем да видим както скечове, така и малко по-сериозни клипове в последно време, но отново с ясна нотка неподправен хумор, което и е чарът му. За каквото и да говори – дали за шофиране, книги, или за университет – винаги посланието му е точно, кратко и ясно, и задължително показва ситуацията от смешната и страна. Затова и толкова го обичаме.

7. Chris Zahariev

Крис е истинско вдъхновение за младите хора, а и не само. Създава заедно с приятели поредицата „Да се изгубиш нарочно“, която в последствие се превръща и във филм, който гарантирано си заслужава да се гледа. Става въпрос за няколко млади момчета, които се губят нарочно из България и ни показват различни красиви кътчета и приключенията си докато стигнат до там.

По-късно във времето качва мини продължение – „Да се изгубиш нарочно – Африка“. Режисьор и сценарист е на късометражният филм „Див чесън“, който разказва за престъпник и баба, чиито пътища се пресичат и това се оказва важен момент и в живота на двамата. За Крис можем да си говорим дълго, но е по-добре направо да видите за какво става въпрос.


8. Polly Nedkova

Поредицата и свръхчовеци обхваща най-различни личности като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Фрида Кало, Илон Мъск, Карл Юнг и още много други. В нея със заразяващия си ентусиазъм ни описва животите и делата на различни хора, които имат силно значими постижения. Междувременно Поли ни разхожда из необятния свят на актьорите и ни кара да се влюбим в него. Споделя за работата си като актриса, различните премеждия в нея и не на последно място – опита си в НАТФИЗ.

В заключение – ако не сте се влюбили в театъра и актьорското майсторство, запознаете ли се с творчеството на Поли, неминуемо ще го направите!

9. КиноФен

От името се подразбира каква е тематиката на канала. Ако търсите добре структурирано ревю на филм – това са хората. А и изборът от ревюта определено не е малък. Друга силна част от канала, макар и да не е свързана толкова с филмовото изкуство, е поредицата „Таткови шеги“, в които правят различни предизвикателства, докато си разказват шеги. А те твърде често са брутално смешни. Момчетата разведряват обстановката за минути.

10. Комеди Клуб Подкаст

Подкастът е идеална компания, когато имаш нещо за вършене и искаш да разнообразиш от любимия плейлист с песни. Много приятен за слушане, дава готино настроение докато пътуваш, работиш, или пък вършиш задачки вкъщи. Екипът на Комеди Клуб кани разнообразни гости и правят страхотни разговори, които могат да извадят за малко мислите ти от поредния работен ден и да дадат място на нещо свежо и готино.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.