В глобалния свят, в който живеем, компаниите, без значение дали са малки или големи, разполагат с все повече възможности за избор къде да разположат своята дейност. Най-различни градове и градчета по целия свят правят какво ли не за да привлекат инвеститори от всевъзможни сектори.

В крайна сметка, ако един град е гостоприемен за производителите на вафли, бонбони или шоколади, то друг е успял да се превърне в истински автомобилен център, а трети, четвърти и пети са готови да посрещнат всякакви стъклари, телевизионери и козметични експерти. В търсена на най-добрите места за бъдещи инвестиции списание „Forbes“ класира 10-те най-добри града за развиване на бизнес.

1. Research Triangle Park (Северна Каролина, САЩ)
10-те най-добри града за развиване на бизнес

Създаден преди почти 50 години, Research Triangle Park е един от най-успешните примери за публично-частно партньорство. Над 170 компании с офиси в парка имат възможността да се възползват от висококвалифицирана работна ръка, излизаща от университетите Duke и North Carolina.

2. Сингапур (Сингапур)
Компании от фармацевтичния и козметичния сектор инвестираха огромни средства в последните години. Правителството одобри редица данъчни облекчения, за да привлече повече компании от тези сектори. Големи фармацевтични като Abbott и Roche извършват значителна част от дейността си именно тук.

3. Остин (Тексас, САЩ)
10-те най-добри града за развиване на бизнес

Столицата на щата Тексас ври и кипи от няколко години. Градът е страхотно място за стартиране на бизнес заради огромния брой квалифицирани и мотивирани млади хора. А големите събития, организирани в града през последните години, като South by Southwest и the Film + Interactive Festival подхранват креативността.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

4. Бангалор (Индия)
Наскоро класираха индийския град сред 20 града най-благоприятни за стартиращи фирми и Силиконовата долина реагира веднага. Майкрософт инвестира в няколко малки технологични фирми в региона, който вече бе избран за дом и на няколко големи компании като Wipro. С изключително евтината си, но силно талантлива работна ръка, Бангалор (Бенгалуру) има още едно предимство.

5. Сао Пауло (Бразилия)
10-те най-добри града за развиване на бизнес

В Сао Пауло са базирани повече от половината от всички стартиращи компании в Бразилия. Сао Пауло е среда много мултинационални компании.

6. Киев (Украйна)
В сътрудничество със Световната банка Киев стартира една изключително агресивна кампания за да привлече, задържи или създаде нови бизнес партньори. С редица данъчни и институционални облекчения украинската столица успя да привлече много нови компании като EastLabs.

7. Москва (Русия)
10-те най-добри града за развиване на бизнес

Градът най-често е пропускан, когато се говори за бизнес, но ръстът на руската икономика в последните години даде силен тласък на технологичните продукти и услуги. А сравнително младото му население лесно се адаптира към новите технологии.


8. Ричмънд (Вирджиния, САЩ)
Градът се появява в радара на инвеститори и нови фирми с две неща: качеството на живот и стратегическото разположение. Бившата столица на Конфедералните американски щати днес е истинска Мека за изкуството и културата. А данъчните облекчения привличат все повече и повече компании да преместят офисите си тук.

9. Сантяго де Чиле (Чили)
10-те най-добри града за развиване на бизнес

Десетки компании са преместили дейността си тук, заради тази програма предвиждаща финансова инжекция от 40 000 долара в капитала. Има още дълъг път да се извърви, но първата крачка вече е направена.

10. Сидни (Австралия)
Още преди повече от година Сидни започна амбициозна програма по изграждане на бизнес центрове. Амазон и Майкрософт дори базираха част от дейността си в града.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *