Остават броени часове до един от най-светлите празници – Коледа. И това обикновено е времето, в което си задаваме много въпроси – как да празнуваме, какво да приготвим за празничната вечеря, как да бъдем сигурни, че няма да е скучно.

Днес ви представяме 10-те традиции, които кралица Елизабет II и британското кралско семейство спазват по време на коледните дни. За истински приказна Коледа…

1. Не чакайте последния момент за празничната подготовка

Ако не сте започнали да се подготвяте ефективно за Коледа, то е крайно време да го направите. Кралица Елизабет II например подготвя някои коледни детайли още от лятото. Едно от рутинните й празнични задължения е подготовката на близо 750 поздравителни писма до близки и приятели. За да избегне проблем в последния момент, кралицата започва да се занимава с това още по време на ежегодната си лятна ваканция.

2. Изпращайте пощенски картички

Пощенските картички са много стара, но много приятна и топла традиция, която в последните години много пренебрегваме. Изпращайте картички и лично ги подписвайте. Кралица Елизабет II стриктно се придържа към тази традиция вече 70 години. Започва да изпраща картички още като принцеса, но и до днес смята, че това е специален жест, който не трябва да бъде забравян.


3. Зарадвайте не само близките

В навечерието на Коледа кралицата изпраща малки, но прелестни подаръци на хора, които работят за нея. Тази традиция е започната още от нейния баща. Тя подготвя изненади за над 1500 свои служители – например коледен пудинг и чаша. Понякога кралицата наистина изненадва със своите жестове – правила е подаръци дори и на животните в зоопарка в Лондон.

4. Празнувайте извън града

От 1988 г. британското кралско семейство празнува Коледа и други празници в имението Сандрингам. От всички резиденции на кралицата, това имение е най-малкото и понякога се налага гостите да нощуват в стаи, отредени за персонала. Въпреки това празнуването на друго място, различно от това, където живеем, носи специално очарование и допълнително очакване.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

5. Поканете само членове на семейството

Ако сте измъчвани от въпроси какво да приготвите за вечеря, как да подредите масата и как да обърнете внимание на многобройните гости, то опитайте да празнувате Коледа само със семейството си. Така кралица Елизабет II празнува само с най-близките си роднини.

6. Придържайте се към традиционно меню

За да избегнете въпросът „Какво да бъде тази година многостепенното меню, с което да зарадвам гостите си“, най-добре направете традиционно коледно меню, към което да се придържате всяка година. На коледната трапеза на кралското семейство обикновено всяка Коледа присъстват салата със скариди или омар, печена пуйка, зеленчуци. След вечерята се поднасят чай и пудинг.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

7. Заедно украсявайте

Основната коледна украса на замъците, които са притежание на кралицата, е поверена на специалисти, но довършителните щрихи се добавят от най-младите членове на семейството. На 24 декември, след като всички гости са изпили чая си, внуците и правнуците на Елизабет II довършват украсата на елхата. След това разопаковат подаръците.

8. Разменяйте си смешни подаръци

Британското кралско семейство си разменя евтини, но забавни подаръци, които да донесат положителни емоции и много усмивки.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

9. Забавления

Всяка година на Бъдни вечер работниците и гостите на резиденцията в Сандрингам играят футбол с жителите на околните села. Ролята на капитаните на отбора традиционно се приема от принцовете Хари и Уилям. Алтернативата по нашенски е правене на снежни човеци, ледена пързалка и др.

10. Всяко правило си има изключения

Традициите са хубаво нещо, но не трябва да става драма, ако не бъдат стриктно спазени. Всяко правило си има изключения. Самата британска кралица често се отклонява от строгите правила, за да се чувстват комфортно членовете на семейството. Преди няколко години например беше направено изключение от правилата – още когато Меган Маркъл беше годеницата на принц Хари, тя беше поканена да празнува Коледа с кралското семейство.

– Източник: Edna.bg –


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *