Обичате филми на ужасите! Обичате и Коледа! А как ви се струва идеята за една наистина ужасяваща Коледа? И то съвсем буквално… В синхрон с вашето коледно настроение, днес ви предлагаме списък с 10 от най-мрачните коледни филми на ужасите.

1. Коледно зло

Какво ще се случи, ако мъж с трудно детство реши да се превърне в зловещ Дядо Коледа? Ще получим главния персонаж на първото ни предложение, който през деня работи във фабрика за играчки, а вечер, облечен като Добрия старец, търси следващата си жертва.

2. Второ ниво

Начело на следващия ни коледен ужас застава младата Анджела Бриджис, която на връх празника засяда на второто ниво на паркинг без сигнал на телефона и без колата ѝ да успява да запали. Дали ще повярва на наглед милият охранител, който я кани да отпразнува Коледа с него или ще се справи сама с предизвикателство, ще видите едва накрая на интригуващия филм.

3. Тиха нощ, кървава нощ: Завръщане у дома

Когато Джефри се отправя към семейното огнище, последното нещо, което очаква да види, е истински маниак с брадва, самонастанил се в изоставената къща. Филмът се нарежда сред най-страшните коледни ленти и е британски римейк на американската продукция от 1974 година.


4. Черната Коледа

Следващото ни предложение ще ви разкаже мрачната история на Били – хлапе, измъчвано от ужасните начини на възпитание на майка му и превърнало се в жесток убиец. Действието се развива години след това, когато родната къща на Били вече е превърната в колежанско братство и е пълна с момичета, чиито живот виси на косъм.

5. Джак Фрост

Сюжетът на филма разказва историята на мъж, който загива в инцидент по време на свирепа зимна буря. Нетипичното идва обаче, когато той се завръща от смъртта във вид на снежен човек, готов да убива.

6. Тиха нощ

И в това филмово предложение ще видите как Дядо Коледа пристига в града, но не за да раздава подаръци на послушните деца, а да всее страх и ужас у местните. Изгледайте трейлъра на филма, чийто главен герой ще накара полицията да следва внимателно всяка негова кървава следа…

7. Тиха нощ, страшна нощ

Поредният ни ужасяващ филм в списъка през 1984 година успя да възмути редица американски родители, който в знак на протест опитаха да бойкотират продукцията. Въпреки усилията им, днес можете спокойно да гледате филма, в центъра на който застава страшен убиец. Съдбата му е белязана още на невръстна възраст, когато родителите му умират от ръцете на „Дядо Коледа“.


8. Гремлини

В центъра на странния филм, застанал на осмата позиция в нашият списък, са малки, нетипични създания. Въпреки факта, че на пръв поглед те изглеждат изключително миловидни, ако по невнимание бъдат подтикнати, тези малки животинки могат да станат изключително опасни.

9. Не отваряй преди Коледа

Предпоследното ни предложение отново включва хора, облечени в червения костюм на Дядо Коледа, но този път, те са основната жертва на лондонски убиец.

10. Трупове на Коледа

Последното ни предложение ще ви хареса, ако сте почитатели на филмите със зомбита. Сюжетът на продукцията се завърта около университетски охранител, който по време на коледната ваканция открива, че целият кампус е пълен с живи трупове.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *