10 безумни забрани, валидни само в Япония

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

Преди да се отправите на мечтаното пътешествие към Япония, имайте предвид някои от забраните, валидни в страната на изгряващото слънце. Добре е да знаете, че там ще трябва да носите боклука със себе си, някои от вас вероятно ще имат проблем да отидат на обществен басейн или сауна, а също и да си набавите определени лекарства.

Въобще, оказва се, че японските закони поразяват не по-малко от културата им. Следващите 10 забрани са абсолютното доказателство за това.

1. Забрана за лекарства

10 безумни забрани, валидни само в Япония
Повечето лекарствата, които се продават напълно свободно по света, в Япония може да закупите само с рецепта. Това се отнася за инхалаторите и някои лекарства против алергии.

2. Името на детето

10 безумни забрани, валидни само в Япония
В Япония са в сила строги правила за това как може да кръстите детето си. Тъй като японците вярват във влиянието на името върху съдбата на човека, родителите нямат право да избират имена, чието значение може да е двусмислено или да носи отрицателна енергия. Така например, през 1993 година новородено японче е кръстено Акум, което се превежда като „демон“. Родителите са осъдени, а на детето е дадено ново „положително“ име.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари