Можете ли да изброите имената на някои любими анимационни филми от вашето детство? Ако в момента се затруднявате с отговора, ще ви помогнем, разказвайки ви за някои от тях, останали в историята като най-харесваните от децата по света.

Ще ви върнем за кратко в детските ви години като ви разкажем кои са 10-те най-добри анимации на всички времена според класацията, сформирана от потребителите на Ranker.

10. „Костенурките нинджа“

10-те най-добри анимации на всички времена

Известните костенурки – Леонардо, Рафаело, Микеланджело и Донатело за първи път се появяват през 1984 година и от тогава не са спирали да вълнуват децата по света! Няколко пъти стартира и спира излъчването на анимираната поредица, като третия опит за сериал с „Костенурките нинджа“ започва през 2012 година и продължава и до днес! За всички тези години популярните герои успяха да си заслужат мястото в класацията на най-добрите анимации поради огромния интерес към тях от страна на малки и големи зрители. Сигурни сме, че персонажите ще стават и още по-известни предвид нашумялата слава на холивудска им адаптация.

9. „Приключенията на малките шантави рисунки“

10-те най-добри анимации на всички времена

През 1990 година на големия екран се появява сериал с малките симпатични версии на популярните герои от поредицата „Шантави рисунки“, носещ името „Приключенията на малките шантави рисунки“. Умалените версии на любимите герои успяват да се харесат на децата и пораждат техните усмивки в продължение на цели пет години! За изненада на мнозина, продуцент на предаването е самият Стивън Спилбърг.

8. „Семейство Джетсън“

10-те най-добри анимации на всички времена

Популярният американски сериал „Семейство Джетсън“ излиза наяве през 1962 година и остава на ефир само в продължение на една година. Огромната му популярност обаче връща героите отново на екран цели 22 години по-късно! Със своите 3 сезона и 75 епизода лентата, проследяваща Джордж Джетсън и неговото семейство, ще остане в историята като една от 10-те най-добри анимации на всички времена!


7. „Аниманиаци“

10-те най-добри анимации на всички времена

Българският ефир се запознава с популярната телевизионна поредица „Аниманиаци“ едва през 2007 година. За разлика от нас, американската публика се наслаждава на забавните герои още от началото на сериала през 1993 година. В центъра на събитията застават тримата Уорнър – Яко, Уако и Дот. Живеещите в Бърбанк герои успяват всеки път да попаднат в разнообразни забавни ситуации и да зарадват малчуганите от големия екран.

6. „Скуби Ду“

10-те най-добри анимации на всички времена

Известното плашливо куче Скуби Ду и неговите интересни приятели направиха истински фурор сред анимационните зрители още от 1969 година. За разлика от повечето поредици, прекъснали излъчването си няколко години след пилотния епизод, популярното американско предаване може да се похвали със своите 25 сезона и излъчване, продължаващо до днес! Въпреки леките изменения на анимацията през годините, днешните деца се радват на същите петима главни герои, заставащи в центъра на поредицата от страховити приключения.

5. „Чип и Дейл: Спасителен отряд“

10-те най-добри анимации на всички времена

Американският сериал „Чип и Дейл: Спасителен отряд“ е поредния Дисни продукт, който ще остане в историята като една от 10-те най-добри анимации на всички времена! Той започва своето излъчване на 5 март 1989 година, а 65 епизода по-късно е сложен краят на известната поредица. Въпреки че детските зрители стават свидетели на последната серия на Чип и Дейл само година по-късно, известните герои остават „живи“ в тяхното съзнание благодарение на редицата комикси и игри, включващи персонажите.

4. „Семейство Флинтстоун“

10-те най-добри анимации на всички времена

На 30 април 1966 година светът за пръв път се запознава с невероятното градче Бедрок и забавното семейство Флинстоун. Не след дълго ABC се радва на многомилионната си аудитория, чакаща с нетърпение всеки нов епизод на анимационния ситком. Днес, 51 години след премиерата на сериала от Каменната ера, всеки може да свърже прословутия израз „Яба-даба-дууу“ с Фред Флинстоун и всеки би си представил динозавър, когато се сети за странния домашен любимец на семейството.


3. „Том и Джери“

10-те най-добри анимации на всички времена

Няма как да има класация на 10-те най-добри анимации без да бъдат споменати имената на познатите на всяко хлапе герои – Том и Джери! Аниматорите Уилям Хана и Джоузеф Барбера създават симпатичните персонажи още през 1940 година. Излъчваните епизоди през следващите години са продуцирани от Метро-Голдуин-Майер, а в последствие „Том и Джери“ преминава през ръководството на различни чуждестранни студиа. Въпреки това днес са налице едва 164 епизода с дължина до 10 минути, които обаче са достатъчни, за да радват децата поколения наред!

2. „Патешки истории“

10-те най-добри анимации на всички времена

На крачка от челното място остава популярната анимация „Патешки истории“. Създаденият от Уолд Дисни шедьовър популяризира нетипичния герой чичо Скрудж и племенниците му Хюи, Дюи и Луи. Първият епизод на поредицата е излъчен на 11 септември 1987 година и е последван от четири успешни сезона. През 2015 година дори от компанията обявиха, че през 2017 година ще възобновят интереса към популярното предаване, стартирайки излъчването на нови епизоди!

1. „Шантави рисунки“

10-те най-добри анимации на всички времена

На върха на класацията застават шантавите рисунки на Warner Bros, които забавляват малчуганите по света още от далечната 1930 година! Бъгс Бъни, Дафи Дъг, Порки Пиг и компания се радваха на вниманието на малки и големи по време на излъчването на поредицата „Шантави рисунки“ в много кино салони чак до 1969 година. В България масовото излъчване на епизодите, включващи герои като Койотът, Силвестър и Туити, започва едва след 1990 година и биват повтаряни толкова много пъти, че децата на 90-те вероятно знаят наизуст смешките от някои серии.

Как изглежда вашата класация? Бихте ли променили местата на различните анимации или бихте добавили друг известен представител? Споделете с нас в коментарите!


Коментари

Свързани:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *