Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър

Авторитетното американско интернет издание Business Insider публикува списък с нещата, които всеки трябва да може да прави, когато навърши на 30 години. Според сайта тези умения могат да направят живота ни по-лесен и организиран. На 30 вече не гледаме на живота, както когато сме на 18, 21 или 24 години. Във всички случаи обаче, като един пораснал човек, трябва да можем да правим определени неща. Ето 10-те умения, задължителни за 30-годишните.

1. Разпределянето на бюджета.
Оказва се, че едва 38% от домакинствата правят разчети на бюджета си. Масово се подценява сумата, с която семействата разполагат и която трябва да разпределят между различните домакински пера.

2. Готвенето.
Разбира се, не става въпрос всеки да стане майстор готвач, но да може да приготви яйца на очи, спагети или сандвич. Така хем ще ни излезе по-икономично и ще можем да спестим някой лев, хем е нещо полезно, което да ни отърве от мързела.

3. Писането на официален документ.
Под официален документ Business Insider има предвид професионалната автобиография, молбата и всякакви други формати, които в един или друг момент на живота ще ни потрябват. Понякога развитието на кариерата може да зависи от знанията в тази иначе често неглижирана сфера.

4. Завършването на университет.

5. Придобивката на кола.

6. Да не се пилеят прекалено много пари.
Понякога се случват лоши изненади с финансов отенък, за които е добре да сме подготвени.

7. Шофьорската книжка.

8. Особено за мъжете – да умеят да сменят гумите на автомобила.

9. Преглеждането редовно на кредитното ни състояние.

10. Умението да се управляват парите дигитално.
До 30 вече със сигурност сме преживели най-различни разочарования и ядове, от сериозен или не чак толкова сериозен характер, за това е добре да умеем „да продължим напред“, за да съхраним силите, и не на последно място – себе си. Много важно е да можем да балансираме между личния живот и работата. В крайна сметка човек прави с времето си това, което иска. Важното обаче е да не съжаляваме впоследствие за свои пропуски и да намерим точното съотношение между работа, личен живот и това, което ни удовлетворява.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *