Не напразно във възрожденската литература на почит са дома и уюта, семейството и бащиното огнище.

Вкъщи ние се чувстваме най-добре, най-сигурни и най-спокойни.

Ето защо решихме да ви представим няколко начина да направите дома си още по-топло и уютно място, че чак наистина да нямате търпение да се приберете след тежък, и не само, работен ден.


1. Правилото на трите

Според интериорните дизайнери, така нареченото „Правилото на трите“ е комбинация на три предмета в различни форми, цветове или размери, в една композиция. Или погледнато от другата страна – силата на нечетните числа.

Докато четните числа придават великолепни, но строги пространства, то нечетните разчупват твърде официалната атмосфера. Най-успешно това правило може да използвате при избора на цветове, лампи, дамаски, дори три различни подредени един до друг предмети. Останалото оставяме на вашето въображение.

10 начина да направиш дома си по-уютен

2. Декоративни възглавнички

Някои от които всъщност могат да бъдат и по-големи възглавници, в зависимост какъв е вашият вкус. Истината обаче е, че те несъмнено придават по-шикозен вид на дивана и спалнята ви, а защо не и на скромната пейка на терасата в апартамента. Кой каза, че с уютни и модерни балкони може да разполагат само къщите?! Ние не сме съгласни.

3. Още възглавнички

Тук отново се намесват възглавничките… този път обаче тези, които можем да използваме за сядане на пода. Ако често имате посещение от приятели, с които желаете да прекарате приятна вечер, докато хапвате нещо нездравословно, пийвате и гледате някоя комедия, защо пък да не нахвърляте няколко възглавнички на пода и да се метнете отгоре им. А ако имате деца, бъдете сигурни, че те със сигурност ще се възползват с голямо удоволствие да лежат на земята… този път поне ще им е меко и топло.


4. Кресло или люлеещ стол

Удобното кресло или люлеещият се стол, които между другото са перфектни за запълване на празно пространство – някой ъгъл в дома ви, който стои безлюден, сив и самотен. Дори да не стоите често на тези мебели, със сигурност те ще придадат повече уют и практичност в къщата ви.

5. За настроение

Точно малките детайли у дома са тези, които съумяват да придадат това усещане на топлина и удобство. Предмети, които наистина ще ви накарат да се усмихнете и да се чувствате комфортно – табелки с цитати, мъдри фрази, а защо не и някой любим виц, който всеки път искате да разкажете, но все забравяте… Снимка с любим човек или някой стенен модерен часовник.

10 начина да направиш дома си по-уютен

6. Масичка за кафе

Малката масичка за кафе, на която можете да поставите новия ви кокетен сервиз за кафе и да си побъбрите сладко с някоя приятелка или пък няколко бири и да обсъдите последния футболен мач по мъжки… и все пак нека бирите върху масата да не превишават допустимия брой. Не искаме да я счупим и след това да има конско.

7. Да не забравим вазите

На модерната малка масичка по средата можете да сложите вашата лично изработена ваза. Ако у дома ви се намират по-нестандартни, а дори и обикновени бутилки, които сте си купували и не сте изхвърлили, тогава се възползвайте и ги превърнете в готин аксесоар. Просто трябва да ги оцветите и украсите по ваш вкус. Можете да използвате различни видове бои, дантели, камъчета и др.


8. Jungle Jar или саксия

Цветята винаги придават комфорт, красота и стил, където и да се намират. А след като сте любители на домашния уют, тогава не пропускайте да се сдобиете поне с едно цвете в саксия или модерните напоследък градинки в буркан „Jungle Jar“. Всъщност защо да не си вземете растение, което прочиства въздуха във вашия дом.

9. Картини

Ако все още не сте окачили някоя картина на стената – време е да го направите. Не е задължително да е произведение на изкуството от известен художник. Може да е рисунката на вашето дете, сестра, племенник или драсканицата от лекцията по висша математика, на която ви е било скучно и нищо не сте разбирали. Слагате я в рамка и готово – ето ви шедьовър.

10 начина да направиш дома си по-уютен

10. Ароматни свещи

Ароматните свещи или така нареченият фенер за свещи. Определено едни от най-уютните атрубити, които могат да се озоват във вашия дом. Различни на цвят и мирис, не само стилни, но и внасящи комфорт.

Още един плюс при свещите е, че допринасят за по-романтична атмосфера. А ако романтиката напоследък не се включва в ежедневните ви планове, тогава можете в красиви фенери да поставите няколко малки чаени или друг вид свещи и да се насладите на жадуваната чаша вино… добре де, може и повече.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *