четвъртък, септември 19


10-те най-мразени цвята

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Всеки, който е правил ремонт или е боядисвал стена, знае, че има стотици различни цветове и нюанси. Със сигурност всички ние си имаме, ако не един, то поне няколко любими цвята. Съответно и такива, които силно ненавиждаме. Тук ще изброя десет от тези така избягвани цветове.

10. Жълто

10-те най-мразени цвята

Изследвания на невролози са открили, че жълтото подсъзнателно кара повечето хора да се чувстват ядосани или изнервени. По тази причина бебета са склонни да плачат повече в стаи боядисани в жълто. Друга по-съзнателна причина хората да не харесват този цвят е, че често цветът се свързва с неща опитващи да привлекат внимание като пътни знаци или реклами. Жълтото също така отразява много повече светлина от другите цветове, което изморява очите.

9. Розово

10-те най-мразени цвята

Много малки момиченца биха определили розовото като техния любим цвят. То е цветът както на Барби, така и на принцесите. Точно по тази причина, когато пораснат започват да ненавиждат този цвят (или поне наситения му нюанс). От много хора розовото се вижда като твърде момичешко и дори кифленско. Затова и често той е отбягван.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари