Всяка туристическа дестинация крие поне по един „капан за туристи“.

Той често е най-силно рекламираната атракция, която всъщност разочарова посетителите си с евтини трикове и клишета. Като резултат оставате с по-лек портфейл и вкус на евтино кафе в устата.

Кои са най-лошите туристически атракции в света? Ето отговора в класацията на най-лошите туристически капани по света.

1. Водопадите на река Дън до Очо Риос
10-те най-лоши туристически капана по светаЯмайка

Тези, без съмнение красиви водопади, разположени сред гъста гора, са се превърнали в претъпкано с туристи място. Водопадите на река Дън до Очо са една от най-големите атракции на остров Ямайка, което ги прави задължителни за всеки меден месец. Част от забавлението също така е да се изкачите до върха на тази поразителна формация, която прилича на гигантска сватбена торта, като станете част от верига от хора, водена от безкрайно отегчен гид. Те от своя страна допълват неприятното усещане, тъй като са изключително нахални и непрекъснато си просят бакшиши.

2. Булевардът на звездите
10-те най-лоши туристически капана по светаХонконг

Булевардът на звездите сякаш е измислен специално за китайските туристи. На него ще срещнете тълпи от тях, водени от тур гайдове, размахващи знаменца. И така, чак до култовата статуя на Брус Лий в кунг-фу поза, около която звучи музика от миниговорителите на отсрещните молове. Липсата на удобни места за почивка и акцента на сувенирните фото кабини прави цялото изживяване крайно некомфортно.

3. Таймс Скуеър
10-те най-лоши туристически капана по светаНю Йорк, САЩ

Едно от най-пиковите и оживени места в Ню Йорк е известният площад – Таймс Скуеър. Често можете да чуете той да бъде наречен: „кръстовището на света”, именно защото това място никога не спи.
Там ще намерите огромен екран, много реклами и вериги магазини, разпространени навсякъде в Щатите. Местните го избягват всячески, защото веднъж стъпили, няма измъкване оттам.


4. Нанджинг Донг Лу
10-те най-лоши туристически капана по светаШанхай, Китай

Нанджинг Донг Лу се рекламира като „най-добрата търговска улица” в Китай, но всъщност е далеч от това. 150-годишната история на улицата разкрива период, в който тя действително е покривала това определение. Повечето пътеводители я препоръчват заради нейната история. Но освен шепа стари магазини, всички следи от историята тук са заличени. Там местните хора са рядкост. А широкоразпространени марки, които могат да бъдат намерени на всяка голяма търговска улица в Шанхай, са в изобилие.

5. Военна Великобритания през очите на Чърчил
10-те най-лоши туристически капана по светаЛондон, Великобритания

Силно рекламираното Преживяване „Великобритания по време на война“ привлича хиляди, желаещи да видят Лондон по време на война. Мястото предлага няколко прилични артефакти, но в него предимно могат да се видят драматични сцени с манекени, облечени във военни униформи, изцапани с изкуствена кръв. Жалко е, че мястото привлича толкова много посетители, при положение, че истинският бункер на Чърчил и великолепно реставрираната стая за битката на Великобритания са наблизо.

6. Плаващият пазар Дамноен Садуак
10-те най-лоши туристически капана по светаБанкок, Тайланд

Във и около Банкок има цяла дузина “плаващи пазари”, но всички туристи искат да посетят точно този.Преди да се препълни с туристи, пазарът се използва от местните, за да се насладят на купа с нудълс или да си купят продукти и дрънкулки. Сега, благодарение на всичките туристически компании, мястото е далеч от автентично. Има изкуствено създадени плаващи пазари, като този в древен Сиам, които са по-реалистични от тази кошмарна мрежа от канали, претъпкани с лодки. А дрънкулките в магазините са такива, които можете да намерите навсякъде в Тайланд.

7. Централната част на Токио
10-те най-лоши туристически капана по светаЯпония

Центърът на Токио е купчина бетон, стомана, трафик и влакове. Както и много реклами, претоварващи сетивата. А Кулата на Токио в центъра е загубено време за туристите.
Може да забравите и за прехваления Скай Три в Сумида-ку. Този стомано-бетонен среден пръст е поредният лъскав, скъп мол. Ако все пак искате да разгледате част от Токио, може да се насочите към малките, красиви предградия като Kichijoji, Ogikubo и Asagaya.


8. Наклонената кула в Пиза
10-те най-лоши туристически капана по светаИталия

За Наклонената кула в Пиза не може да се каже нещо повече от това, че има интересна история. След първоначалното учудване, как такава лоша архитектура е оцеляла теста на времето, не остава нищо друго. Това е, разбира се, преди да се наредите на километричната опашка от туристи, чакащи да платят по 15 евро, за да изкачат стъпалата на атракцията. Или може да пропуснете всичко това и се наслаждавате на туристи, които позират за снимки-клишета „подпрели“ кулата, за да не падне.

9. Разходка из домовете в Боливуд
10-те най-лоши туристически капана по светаМумбай, Индия

Индия – родината на огромна част от световната филмова продукция в света. Обиколката из „Боливудските домове за туристи“ показва едни от най-неприветливите жилищни сгради, принадлежащи на някои от “най-големите” филмови звезди в бизнеса като Шах Рух Хан. За съжаление голяма част от жилищата в Мумбай изглеждат сякаш ще се разпаднат всеки момент.

10. Рибният пазар в Сидни
10-те най-лоши туристически капана по светаАвстралия

Посещението на рибния пазар в Сидни е толкова фатално за туристите, колкото е и за рибите в него. Пластмасови седалки на метални конструкции гледат към мръсния Белкуотъл Бей, културното наследство на брега се разпада, желязото ръждясва и няма никакъв достъп до плажа. А две огромни бетонни фабрики доминират пейзажа и замърсяват водата.Коментари

Свързани:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *