Евтини самолетни билети

Днес ще се отправим на пътешествие към Амстердам. Дестинация, любима на много от нас. Ако досега не сме намерили възможност и време, сега ще подсилим любопитството си и по-вероятно е да не успеем да се въздържим.

Амстердам, със своите над 400 музея и художествени галерии, е известен като град на изкуството. Там обаче има и други, по-малко популярни места сред туристите, които също си заслужава да бъдат разгледани. Ето някои от най-странните.

1. Музеят на чантите

Tassenmuseum Hendrikje е истински рай за всяка жена. Това е уникален по рода си музей, един от трите в света, с колекция от чанти, портфейли и куфари. Към основната историческа колекция в музея се провеждат и тематични изложби, където се представят продукти на известни дизайнери.


2. Музей на микробите

Micropia е открит през 2014 г. Той е единственият по рода си музей в света, показващ невидимия свят на микроорганизмите.

3. Музей на тялото

Посещението в Body worlds е цял курс по анатомия. Експонатите в него са над 200 истински анатомични образци, внимателно обработени и съхранявани в специални условия, за да покажат невидимия свят, който е във всеки един от нас. Можете да разгледате човешките органи с много подробности, да видите как лошите навици влияят на човешките органи.


4. Музеят Вролик

Museum Vrolik в Амстердам разполага с огромна колекция от около 10 000 анатомични и ембриологични образци с особен акцент върху вродените дефекти, обработени от Герардус Вролик (1775–1859) и неговия син Вилем Вролик.

5. Музеят на татуировките

Amsterdam Tattoo museum е открит в Амстердам през ноември 2011 г. Той е посветен на историята на татуировката и включва експонати от цял ​​свят, включително игли, стари табели, фотографии, готови дизайни на татуировки. Музеят има над 40 000 експоната и представя татуировките и техните традиции в различни субкултури на обществото – татуировки в затвора, армейски татуировки, морски татуировки, татуировки на проститутки и др.

6. Нидерландският погребален музей

Dutch Funeral Museum е изцяло посветен на културата на погребението в Нидерландия, както и на историята на погребението. Изложени са ковчези, истински церемониални файтони от XIX век. Сред експонатите са катафалки, некролози, погребални рокли и панихиди.

7. Музеят на мъченията

Torture Museum показва историята на човешката жестокост. Експонатите са представени в лабиринт от малки, тъмни стаи, създаващи зловеща атмосфера. В музея са изложени много приспособления и предмети, използвани при разпити и изтезания на престъпници и затворници.


8. Музей на секса

SEXMUSEUM привлича над 500 000 посетители всяка година. В музея ще видите колекция от книги, картини, фигурки, фотографии за човешките сексуални отношения. На входа ви посреща фигурата на Венера, срещате се с восъчната фигура на Мерилин Монро, а от невидими високоговорители от време на време се чуват възбуждащи женски стонове. Внимание: някои експонати се движат.

9. Музеят на хашиша, марихуаната и конопа

Hash marihuana&hemp museum, вече се досещате, е свързан с канабиса и вариантите за неговата употреба. Посетителите на музея получават информация за историческата и съвременната употреба на канабис за медицински, религиозни и културни цели.

Музеят обяснява и как той може да се използва за селскостопански и промишлени цели, като например шиене и изработка на аксесоари. В музея има „градина“ от жив коноп на различни етапи на растеж, както и колекция от булбулизатори и мундщуци, нидерландската конопена библия от 1836 г. и много други предмети.

10. Амстердамският музей на сиренето

Amsterdam Cheese Museum е един от най-малките музеи в града, но в това може би секрие и част от чара му. Той се намира в сутерена на магазин за сирена, където ще се запознаете с историята и изкуството на приготвяне на сирене, ще опитате най-известните сирена, можете да направите запомнящо се „селфи“ в костюм на нидерландски фермер.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.