Диви, луди и щастливи. Тези три думи най-точно описват хората екстроверти.

Няма как да не сте ги срещали – те се забелязват от километри, а всичко, което изживяват, го споделят без проблем с целия свят.

Мислите, че и вие сте такива? Вижте техните положителни отличителни черти и преценете сами.

1. Умението да завързват бързо контакти

Безспорно екстровертите са отворени към всекиго и нямат никакви скрупули и предразсъдъци да завържат контакт, с когото и да било. Техните социални умения често ги тласкат към различни върхове, приятелства, връзки или най-малкото полезни контакти. Това често отваря за тях здраво залостени врати, които ги водят до грандиозни успехи, но също така могат и да бъдат наранени по-лесно.

10 предимства на екстровертите

2. Умението да се забавляват

Имате ли екстроверт в компанията си, то значи, че забавлението ви е гарантирано. За секунди превръщат и най-скучното и тихо събиране в незабравим щур купон, който се помни дълго време. Гледат на живота като едно голямо приключение и успяват да му се насладят изцяло.


3. Рискът е необходим

Той не е само търсен и желан, а за някои дори жизнено важен. Много екстроверти не могат да живеят без да рискуват. Така се чувстват свободни и успяват за момент да излязат от всякакви рамки. Проблем става, когато ситуацията излезе извън контрол, което не е рядко срещано. Често „от играчка става плачка“, заради неспособността да се поставят граници. И все пак премереният риск е достатъчно вълнуващ и дори потребен.

4. Обичат да са център на вниманието

Наречете ги нарциси, самовлюбени и каквото още се сетите, но това е факт. Екстровертите много добре умеят да изкарат на показ най-добрите си качества и така да ги подчертаят, че останалите да не забележат нищо негативно в тях. Чарът и усмивката са задължителни, а търсеният ефект с погледите и зяпналите усти им е в кърпа вързан. Ситуацията става комична и неловка обаче, ако друг се опита да ги засенчи, дори и неволно. Трудно понасят това да има друга „звезда“ в компанията, освен тях. Разбира се, винаги има изключения, но е факт, че повечето екстроверти се дразнят от наличието на по-луда и дива личност от тях.

5. Щедри са

Те приемат всичко и всеки, доверието им се печели сравнително лесно, а допаднете ли им напълно, дават мило и драго да се забавлявате заедно. Това превръща екстровертите както в добри приятели, които винаги ще помогнат с каквото могат, така и в хора, които за едно щуро преживяване могат да изхарчат всичките си пари.

10 предимства на екстровертите

6. Не се страхуват да казват това, което мислят

Екстровертите не поставят граници пред нищо, включително и при мнението си за околните. Имат вродено качество да не крият и замаскират, това което мислят, а директно да го заявят, колкото и раним човек да стои пред тях. Така често си гарантират безброй критики и спорове, но това няма никакво значение, защото рядко променят позицията си.


7. Не се свенят да показват това, което чувстват

Едно последващо от предишното качество, които им носи доста големи ползи. То се състои не само в това да заявяват чувствата си без проблем, към когото и да било, но и да ги показват във всеки един момент.

8. Умеят да вземат бързо решения

За разлика от интровертите, които по няколко пъти премислят дадена ситуация, екстровертите просто действат. Както споменахме по-рано, те обичат риска, а непредвидените ситуации не ги плашат. Дори решението да е взето лекомислено, то често се оказва правилно, а когато не е, никой не изпада в драма от това – стават, отупват се и продължават напред.

9. Не вземат нищо насериозно

Това е качество, което им помага, но и пречи. Всеки човек изпада в такива ситуации в живота си, в които сам усеща къде трябва да подходи по-внимателно и сериозно, и къде не. При екстровертите естествено граници няма, те приемат всичко леко и на шега. За тях животът е твърде кратък, за да бъдат сериозни, а важните решения се вземат със замах.

10 предимства на екстровертите

10. Обичат всичко нестандартно

Именно новите, иновативни и нестандартни неща впечатляват най-силно екстровертите. Не се страхуват да изпробват и експериментират, а каква по-голяма привилегия за тях да са едни от първите, които биха опитали нещо ново. Всяко едно нестандартно приключение си струва и са готови да се впуснат и в най-рискованите ситуации, само и само да повдигнат адреналина си.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *