Повечето ресторанти, за които сме чували, обикновено водят кулинарна битка за сърцата на своите клиенти. По света обаче има и такива, които се целят не в стомасите, а в усещанията и възприятията на посетителите.

Те предлагат спиращи дъха гледки, трудно проходими маршрути, изискания ястия, сервирани на „борда“ на балон или буквално сред облаците. Следващите 10 ресторанта определено ще се харесат на почитателите на екстремните изживявания. Освен много вкусна храна, те предлагат и огромна порция адреналин.

10. „Аescher“, Вайсбад, Швейцария

Този малък хотел с ресторант се намира в сърцето на швейцарските Алпи, на надморска височина от 1500 м. До него може да стигнете пеш или с кабинков лифт. Изживяването си заслужава, тъй като от ресторанта, който е построен върху 100-метрова скала, се откроява наистина невероятна гледка.

9. „Naha Нarbor Diner“, Окинава, Япония

За да стигнете до този ресторант, разположен в клоните на огромно дърво, ще трябва да се изкачите по спираловидно стълбище. Колкото и невероятно да изглежда – дървото е изкуствено. Нещо, в което трудно може да се повярва, предвид неговата реалистичност и прецизност на изработката.


8. „Dinner in the Sky“, Брюксел, Белгия

Вечеря на открито, върху платформа, издигтана с кран на 50 метра височина! Как ви звучи? Точно такава тръпка предлага белгийската верига ресторанти „Dinner in the Sky“. Разбира се, посетителите на ресторанта са здраво закрепени към столовете си, но със сигурност само един поглед надолу ще е достатъчен, за да получите огромна доза адреналин към вечерята.

7. „Grotta Palazzese“, Полиняно а маре, Италия

Ресторантът „Grotta Palazzese“ се намира в естествена варовикова пещера, чийто недокоснати от човешка ръка стени обграждат посетителите му. Вграденият в скалата ресторант предлага уникална гледка към синьо-зелените води на Адриатическо море. Поради факта, че ресторантът се намира в открито море, той работи само през топлите месеци.


6. „Stratosphere“, Куинстаун, Нова Зеландия

Освен невероятно вкусна традиционна новозеландска кухня, ресторант „Stratosphere“ ще ви омагьоса с невероятната гледка, която предлага. Заведението е „кацнало“ на хребета на висок планински слон и буквално виси във въздуха. До ресторанта се стига с кабинков лифт, а докато се изкачвате към него компания ще ви правят непрестанно прелитащите в района делта- и парапланери.

5. Въртящият се ресторант „Allalin“, Саас-Фе, Швейцария

Това е най-високият въртящ се ресторант в света, разположен в швейцарските Алпи, на 3 500 метра над морското равнище. Ресторантът е на самия ръб на планинска скала, което допълнително гарантира незабравимо усещане от 360-градусовата панорама.


4. „Treepod Dining“, Ко Кут, Тайланд

На брега на живописния тайландски остров Ко Кут се намира необичайният ресторант „Treepod Dining“, по-известен като „Птичето гнездо“. Заведението предлага на своите клиенти уникалната възможност да се насладят на вкусни екзотични тайландски ястия, седнали в своеобразно „гнездо“, намиращо се на височина 5 метра. Кошницата, изплетена от стебла ротанга, побира максимум 4 души. Клиентите сядат на пода, а след това се издигат във въздуха със специален механизъм.

3. „Le 3842“, Шамони, Франция

3 842 метра – това е височината, на която се намира заведението, признато за най-високопланинския ресторант в Европа. Самото стигане до мястото е своеобразно приключение, но онези от вас, които се осмелят да го направят ще получат възможност не само да опитат невероятни ястия, но и да се насладят на уникалната гледка на Монблан – най-високият връх на Алпите и цяла Западна Европа.


2. „Full Battle Sky Dining“, Сингапур

Вечеря с изумителна гледка към нощен Сингапур предлага ресторант „Full Battle Sky Dining“, чиито „зали“ всъщност се намират в прозрачни капсули на виенско колело. И въпреки че колелото е абсолютно безопасно, дори само мисълта, че вечеряте на 165 метра над земята може да спре дъха ви.

1. „Culiair“, Холандия

Искате да опитате ястията на майстор-готвач, докато сте в кошницата на балон с горещ въздух? Няма нищо по-лесно от това – трябва просто да направите резервация за холандския ресторант-балон „Culiair“. Подобно изживяване определено може да се нареди сред най-екстремните, които могат да ви се случат по време на вечеря.

На заглавната снимка: Този ресторант засега съществува само като проект, но ако бъде построен, той определено ще намери достойно място сред ресторантите, предлагащи нещо повече от вкусна храна на своите клиенти.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *