Изследователят на теориите на конспирацията Матю Джийн-Марк Джоусеф Родриг твърди, че е открил точната дата на края на света в Библията. В „Откровението на Йоан“, Матю е открил пасаж, който казва кога с живота на нашата планета ще бъде свършено.

„И даде му се да говори с устата си горделиво и богохулно; даде му се власт да действува четиридесет и два месеца“, се казва в глава 13:5.

В тази част от светото писание откривателят вижда скрито послание на числото на звяра и след изчисления, получената дата за край на света е… 24 юни 2018 година. Е, за щастие, и това пророчество се оказа не съвсем точно. Меко казано!


10 места, които ще оцелеят след Края на света

До този момент краят на света се е отлагал няколко пъти. Земята така и не се сблъска с планетата Нибиру, както се очакваше. Маите също не успяха да предскажат свършека на човечеството, както и теориите за сблъсъци с астероиди до този момент не се оказаха истина.

Все пак, ако сте любители на конспирацията и вярвате, че краят наистина е близо, вестник „Daily Telegraph“ състави за вас изключително полезен списък с 10 места, които ще оцелеят след края на света. За съжаление нито едно от тях не е на територията на България, но да се надяваме ще имате време да набележите точната дестинация и да запазите билет за там…

1. Бугараш, Франция

Малкото френско градче със 176 жители, скрито в Пиренеите, през последните години получи световна популярност заради твърденията, че ще бъде единственото оцеляло място след края на света. Причините остават доста неясни. Според движението “Наука за новата ера”, то представлява “гараж за извънземните”, където те очакват деня, в който ще напуснат Земята, вземайки със себе си известен брой късметлии от човешкия род. Точно така. В опит да избягнат потопа – но не от вода, а от откачалки от цял свят – мастните власти забраниха достъпа до планината, както и прелитането на частни самолети.

2. Шириндже, Турция

10 места, които ще оцелеят след Края на света

Твърди се, че ако се намирате в иначе съвсем незабележимото селце в Турция, ще преживеете апокалипсиса. Шириндже се счита за недосегаемо, защото е родно място на гръцката богиня Артемида, а също така е мястото, където майката на Исус се възнесла към небето. Не много убедително доказателство, но достатъчно да окуражи местните хотелиери да вдигнат цените си цели двайсет пъти през последните години.

3. Шахтата Келведон

По време на Студената война шахтата Келведон в Есекс, построена под незабележимо бунгало, е трябвало да предпази хората от ядрен армагедон. Забавна табела на бунгалото гласи: “Секретен ядрен бункер”. Подземният бункер се намира на цели 38 метра под земята и има място за 600 души зад бронирани врати.

4. Правителствените военни стаи

Това е подземен комплекс, който е приютявал Британския команден център по време на Втората световна война. Има предпазен петслоен обръч от бетон. Днес всеки петък тук са разрешени посещенията.

5. Пещерата Крубера, Грузия

С дълбочина от 2191 метра, Крубера, позната още като Вороня – е най-дълбоката пещера в света. Тя бе открита през 1960 г. и е единствената позната пещера с дълбочина над 2000 метра. Какво може да ви навреди на такава дълбочина? За съжаление не се препоръчва за аматьори.


6. Катакомбите на Париж

Струва ли си да оцелявате, ако ще трябва да го направите в тази гнусна бърлога? Този подземен град е приютил останките на 6 милиона души, а тунелите и залите му са с дължина 280 километра. Подобни катакомби има и в Рим и Палермо.

7. Боливийското плато

10 места, които ще оцелеят след Края на света

Ако цивилизацията ще загине от катастрофални климатични изменения, топене на ледовете и повишаване на нивото на Световния океан, трябва да потърсите място, неуязвимо от наводнения. Хималаите също стават, макар че е малко студено там. По-добър вариант е боливийското плато, най-високото плато след Тибет. То се простира на 3750 метра височина, а следапокалиптичната ви храна сама ще долита във вид на фламинго.

8. Грийнбриър, Вирджиния

През 1950 г. правителството на САЩ е построило подземно убежище под “Грийнбриър”, хотел в Западна Вирджиния. Било е направено с цел да приюти правителството в случай на ядрена заплаха. Бункерът обаче никога не е бил използван, с изключение на гостите на хотела, които са свободни да го разглеждат.

9. Тунелите Дракелоу, Уорчестър

Тези тунели се намират под парка Кингсфърд Каунти. Те се простират на 3,5 мили и навремето са помещавали цели общежития, складове, работилници, електрическо оборудване, тоалетни, офиси, а също така и оборудвано студио за ВВС. Обектът е закрит през 1990-те и сега също е посещаван от туристи.

10. Африка

Ако се стигне до “Утрешния ден” (разбирайте цунами, земетресения или разпукване на земната кора), няма по-сигурен континент от Африка. Тя има най-малко земни разломи и почти няма вулкани. Ще трябва да изберете малко по-голяма височина, така че се насочете към Лесото или Етиопските планини.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.