Бионсе в кадър от клипа "Lemonade"

Американското списание „Forbes“ публикува класация на най-високоплатените певици за 2017 година. Първото място се заема от изпълнителката в стил ритъм-енд-блус Бионсе. 36-годишната звезда е спечелила тази година 105 млн. долара, като в тази сума влизат и приходите от продажбите на последния ѝ албум „Lemonade“, както и от концертните турнета. Освен това певицата има и собствена модна линия за дрехи.

На второ място, с по-скромните 69 млн. долара се нарежда 29-годишната британска певица Адел. Нейният албум „25“ подобри рекорда за продажби през дебютната седмица в САЩ. Тази година тя завърши и първото си голямо турне след 2011 г.

Трета е американската изпълнителка Тейлър Суифт, която миналата година бе начело на класацията. Тази година обаче тя е спечелила „едва“ 44 млн. долара, но следващата се очертава по-добра във финансово отношение за 27-годишната изпълнителка. Според „Forbes“ през 2018 г. тя най-вероятно ще увеличи сериозно финансите си с приходите от новия си албум, както и от планираното мащабно турне.

„Forbes“ съставя класацията за 12-те месеца от юни 2016 г до юни 2017 г. по доходите на звездите, преди да бъдат обложени с данъци. Ето как изглежда челната десетка и пълния списък с най-високоплатените жени в света на музиката за 2017 година.

1. Бионсе
Доходи за последната година: 105 млн. долара

2. Адел
Доходи за последната година: 69 млн. долара

3. Тейлър Суифт
Доходи за последната година: 44 млн. долара

4. Селин Дион
Доходи за последната година: 42 млн. долара

5. Дженифър Лопес
Доходи за последната година: 38 млн. долара

6. Доли Партън
Доходи за последната година: 37 млн. долара

7. Риана
Доходи за последната година: 36 млн. долара

8. Бритни Спиърс
Доходи за последната година: 34 млн. долара

9. Кейти Пери
Доходи за последната година: 33 млн. долара

10. Барбра Стрейзънд
Доходи за последната година: 30 млн. долара

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *