Те са обикновени хора, с обикновени професии, хобита, семейства. Те не са звезди от музикалната сцена или киното, нямат милиони в банковите си сметки, но въпреки това те са уникални, благодарение на невероятните способности, които притежават.

Уменията на тези хора са присъщи единствено на супергероите от комиксите и филмите. За разлика от измислените герои обаче, тези 10 души са съвсем реални. Някои от тях са придобили таланта си по рождение, при други той е резултат от дългогодишни тренировки.

От гениален математически ум до невероятна гъвкавост на тялото, суперсилите на тези хора, без капчица съмнение, са абсолютно смайващи.

1. Човекът калкулатор

Британецът Даниел Тамет се ражда с аутизъм, заради което трудно се научава да говори, често бърка ляво и дясно, но всички тези неприятности не му пречат да бъде уникален.

За сметка на недостатъците си Даниел се сдобива с невероятна дарба – той може да пресметне сложни математически формули и пространствени задачи, например дели 13 на 97 и казва отговора с повече от 100 знака след запетаята. И всичко това наум, без помощта на калкулатор.

2. Човекът локатор

Американецът Бен Ъндърууд губи зрението си като дете. Вместо да използва бастун или помощта на куче-водач, той се научава да „вижда“ света около себе си чрез… звуците. Способността му наподобява методите на делфините и прилепите, които се ориентират чрез звуците, за да разберат какво има около тях. Благодарение на дарбата си, Бен води съвсем нормален живот – разхожда се в парка, кара колело, спортува.

3. Човекът каучук

Американецът Даниел Смит е вписан цели пет пъти в „Рекордите на Гинес“, благодарение на уникалната гъвкавост на тялото си. Човекът-каучук може да направи с тялото си неща, за които дори не сте си помисляли – без особен труд минава през отвора на ракета за тенис, умее да се свива в невероятни възли, както и да мести сърцето си в гръдния кош.


4. Всеядният Майкъл

Французинът Майкъл Лотито смая света с нестихващия си апетит към всичко, което не става за ядене. От метал, стъкло и гума до цели предмети като телевизори и дори… самолет! Това се случва през 70-те години на миналия век.

Е, Майкъл се храни с летателния апарат в продължение на 22 месеца, но това му носи световна слава и рекорд в книгата на „Гинес“. За изненада на лекарите, чудакът-всеядец няма никакви проблеми с храносмилателната си система.

5. Кралят на зъбите

Радхакришнан Велу е от Малайзия и става известен по целия свят със способността си да издърпва невероятно тежки предмети само със зъбите си. През 2007 година мъжът подобри собствения си рекорд като издърпа цял влак със зъби.

Машината, която тежи 300 тона, била преместена от Валу с 3 метра. Малайзиецът обяснява дарбата си със специална индийска техника, която усвоил още като дете.

6. Човекът магнит

Още един малайзиец с невероятна дарба. Лив Тоу Лин привлича всевъзможни метални предмети към тялото си, точно като магнит. Преди време той успя да издърпа на разстояние 20 метра лек автомобил с верига „залепена“ за корема му.

Мъжът счита, че дарбата му е се предава по наследство, тъй неговите синове и внуци също я притежават, а самият той я е получил от дядо си.

7. Човекът сомнамбул

Виетнамецът Тай Нгок твърди, че не може да заспи от 1973 година, след като прекарал странна форма на грип. Близо половин век по-късно или повече от 16 000 дни, мъжът продължава да сомнамбулства без да има каквито и да е здравословни проблеми.

Учените са шокирани – при нормални обстоятелства здравословното състояние на всеки друг човек би се влошило рязко след първите 2 седмици безсъние, а по-дълъг период би довел и до сигурна смърт. Лекарите обаче не могат да дадат логично обяснение на феномена Тай Нгог.


8. Кралят на болката

Още в училище Тим Кридланд смайва съучениците си като пробожда тялото и лицето си с игли и издържа на силна топлина или студ, без дори да трепне. Всичко това благодарение на невероятната му дарба – той не усеща никаква болка.

По-късно започва да се представя като Замора – Кралят на болката и демонстрира пред публика невероятните си умения. Според специалистите дарбата му се дължи на много по-големия предел на болка, отколкото при обикновените хора.

9. Говорещият с лъвове

Южноафриканецът Кевин Ричардсън е посветил живота си на големите котки. Той е способен да прекара цял ден в компанията на дивите лъвове, да си играе и да се боричка с тях, без страх, че животните могат да го нападнат.

В момента Кевин управлява резерват с повече от 30 лъва. Любителят на животни използва известността си, за да води редица кампании за борба с незаконния улов на диви животни и против отглеждането им като домашни любимци.

10. Човекът с изпъкналите очи

Бразилецът Клаудио Пинто е способен да извади очите от орбитите им с цели 4 сантиметра или 95%. Уникалната му способност се дължи на т. нар. “луксация на очната ябълка”.

Според лекарите това е възможно при пренапрежение на кръвоносните съдове и нервите между очите и мозъка. Способността му може да е съпроводена с неприятни усещания, но не води до сериозни увреждания. Самият Пинто определя способността си като „дар от Бога“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *