понеделник, август 19


10 реални личности, притежаващи суперсили

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 реални личности, притежаващи суперсили

Те са обикновени хора, с обикновени професии, хобита, семейства. Те не са звезди от музикалната сцена или киното, нямат милиони в банковите си сметки, но въпреки това те са уникални, благодарение на невероятните способности, които притежават.

Уменията на тези хора са присъщи единствено на супергероите от комиксите и филмите. За разлика от измислените герои обаче, тези 10 души са съвсем реални. Някои от тях са придобили таланта си по рождение, при други той е резултат от дългогодишни тренировки.

От гениален математически ум до невероятна гъвкавост на тялото, суперсилите на тези хора, без капчица съмнение, са абсолютно смайващи.

1. Човекът калкулатор

10 реални личности, притежаващи суперсили

Британецът Даниел Тамет се ражда с аутизъм, заради което трудно се научава да говори, често бърка ляво и дясно, но всички тези неприятности не му пречат да бъде уникален.

За сметка на недостатъците си Даниел се сдобива с невероятна дарба – той може да пресметне сложни математически формули и пространствени задачи, например дели 13 на 97 и казва отговора с повече от 100 знака след запетаята. И всичко това наум, без помощта на калкулатор.

2. Човекът локатор

10 реални личности, притежаващи суперсили

Американецът Бен Ъндърууд губи зрението си като дете. Вместо да използва бастун или помощта на куче-водач, той се научава да „вижда“ света около себе си чрез… звуците. Способността му наподобява методите на делфините и прилепите, които се ориентират чрез звуците, за да разберат какво има около тях. Благодарение на дарбата си, Бен води съвсем нормален живот – разхожда се в парка, кара колело, спортува.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари