Американският музикант Честър Бенингтън, вокалистът на рок бандата Linkin Park, се самоуби в дома си в предградията на Лос Анджелис. Полицията в САЩ посочва, че на 20 юли 2017 г. световноизвестният изпълител е намерен обесен. Смъртта му идва навръх рождения ден на добрия му приятел Крис Корнел. На 18 май 2017 г. вокалистът на Soundgarden и Audioslave също сам отне живота си.

Честър Чарлс Бенингтън е роден на 20 март 1976 г. Певецът има 6 деца на възраст от 7 до 21 години, от два брака. Честър, който стои зад много от текстовете на известната група, никога не е крил личните си битки. От много години той страда от проблеми с наркотиците, алкохола и депресията. В различни интервюта Бенингтън е обявявал, че му минават мисли за самоубийство и признава, че като дете е бил сексуално малтретиран от друг мъж.

Дни преди смъртта си Честър Бенингтън е бил забелязан в студиото, където е работил по нови проекти с колегите си. Linkin Park свирят алтернативен метъл от основаването си през 1996 година. Групата е номинирана шест пъти за Grammy, като два пъти печели музикалната награда на американската звукозаписна индустрия. Огромен финансов успех съпътства музикантите. Те имат издадени седем студийни албума с общ тираж над 70 милиона копия.

Приятелите описват Честър като топъл, грижовен, интелигентен и забавен човек. А за нас той е поредният талант, тръгнал си прекалено рано. Днес почитаме паметта му с най-големите хитове на групата Linkin Park.

R.I.P., Chester! Ще останеш завинаги в сърцата ни с музика!

10. „All For Nothing“ (feat. Page Hamilton)

Албум: „The Hunting Party“, 2014

9. „Burning In The Skies“

Албум: „A Thousand Suns“, 2010


8. „Heavy“ (feat. Kiiara)

Албум: „One More Light“, 2017

7. „In My Remains“

Албум: „Living Things“, 2012

6. „Numb / Encore“ (feat. Jay Z)

Албум: „Collision Course EP“, 2004

5. „Crawling“

Албум: „Hybrid Theory“, 2000


4. „Shadow Of The Day“

Албум: „Minutes To Midnight“, 2007

3. „Somewhere I Belong“

Албум: „Meteora“, 2003

2. „Breaking The Habit“

Албум: „Meteora“, 2003

1. „In The End“

Албум: „Hybrid Theory“, 2000


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *